Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Ivan Ostojić je peto pojačanje Javor Matisa, nakon što su u klub pored Moravice u zimskom prelaznom periodu pristigli Vico, Krnić, Dukurea i Velimirović.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj iskusni tridesetvogododišnji štoper iza sebe ima veoma bogato fudbalsko iskustvo, a u prolećnom delu sezone braniće boje Ivanjičana.

Srpskoj javnosti poznat je kao nekadašnji fudbaler Radničkog iz Niša, dok je u inostranstvu, gde je proveo najveći deo karijere, nastupao u Češkoj, Slovačkoj, Finskoj i na Kipru. Najdublji trag ostavio je u Košicama, gde je odigrao 107 utakmica.

Inače,fudbaleri Javor Matisa započeli su osmog dana januara pripreme za drugi deo sezone. Šef stručnog štaba, Igor Bondžulić je izneo i svoja očekivanja u nastavku prvenstva.

Foto: Javor Matis

„Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i prevazići probleme sa virusom iz prethodnog perioda. Što se tiče drugog dela sezone, naš cilj je da ostanemo u ligi i mislim da i kao ekipa i kao klub i kao grad zaslužujemo da i naredne godine budemo u superligaškoj konkurenciji. Znamo svi da nas čeka jako težak posao. Prolećni deo prvenstva je dug. Čeka nas 19 utakmica i očekujemo veliku borbu. Nijedna ekipa nije odustala od borbe za opstanak, ali mislim da imamo kvalitet i da ćemo se dobro pripremiti i uz pomoć svih struktura kluba ostvariti cilj“, kazao je on prilikom obraćanja igračima pre početka priprema.Bondžulić je ocenio da je Javor je izuzetno afirmativan klub.

Tokom godinu i po dana koliko je u klubu, kako je rekao, u Ivanjici je prošlo mnogo igrača igrača, afirmisalo se i
pronašlo inostrane angažmane.

„Cirkulacija fudbalera je velika, neprestano odlaze i dolaze novi. Očekujem da ćemo kao klub odgovoriti na pravi način u ovom prelaznom roku, dovesti adekvatna pojačanja i uspeti da ostvarimo sportske ciljeve“, izrazio je očekivanje šef struke Ivanjičana.

Inače, nastavak prvenstva predviđen je za 6. februar, a Javor trenutno zauzima trinaestu poziciju na tabeli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram