Foto: REUTERS/Albert Gea/Guliver

Bivši fudbaler Barselone Hristo Stoičkov smatra da doprinos Pepa Gvardiole uspesima Barselone u periodu kada je bio na klupi, nije bio tako velik kao što se čini.

Katalonci su od 2008. do 2012. godine, kada je Gvardiola bio trener Leu Mesiju i drugovima, osvojili 14 pehara i mnogi smatraju da se radi o najboljem timu svih vremena.

Međutim, Stoičkov, koji je u dva navrata igrao za Barselonu, od 1990-95. i 1996. do 1998. godine, kaže da je Gvardiolin posao bio mnogo lakši, jer je već imao formiran tim.

„Pep je imao sreće, tim Barselone je već bio ‘skuvan’ kada je on postao menadžer. Njegov posao bio je lak, a jako je dobro poznavao i infrastrukturu kluba, naročito omladinskog pogona. Mislim da je Frank Rajkard napravio tim koji je Pep samo preuzeo. Mesi i još neki su već debitovali kod Rajkarda. Spektakularne stvari bile bi urađene sa Pepom ili bez njega“, kaže Stoičkov koji sada radi kao stručni komentator.

On je dalje obrazložio svoj stav.

„Tamo su već bili Tjeri Anri, Deko, Ronaldinjo, Rafa Markez, Karles Pujol i Viktor Valdes. Bilo je nekoliko igrača koje je Pep morao da skloni, ali ubacio je Andresa Inijestu i Pedra, a Mesi je dobio više prostora, tada je tim kompletiran“, kaže Stoičkov.

PROČITAJTE JOŠ:

U periodu kada je Stoičkov igrao za klub, a trener bio Bobi Robson, u Barseloni je radio i Žoze Murinjo, i to kao prevodilac engleskom stručnjaku. Bugarin ima lepo mišljenje o Portugalcu.

„Žoze je bio veoma pametan. Sve je posmatrao, od treninga do zagrevanja, sve što smo radili sa loptom. Uvek je imao papir i olovku i sve je zapisivao“, zaključio je Stoičkov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar