Foto: EPA-EFE/Jon Super

Rahim Sterling nije zadovoljan minutažom koju dobija u Mančester sitiju i voljan je da napusti klub, a prepreku u toj nameri mu neće biti ni Pep Gvardiola.

Engleski reprezentativac od početka seniorske karijere igra u Premijer ligi, a kako sam kaže oduvek je želeo da ode i u inostranstvo.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao engleski fudbaler znam samo za Premijer ligu, a oduvek sam mislio da ću jednog dana želeti da igram u stranoj zemlji i da vidim kako ću se suočiti sa tim izazovom“, dodao je 26-godišnji fudbaler.

Osim toga, pomenuo je da je nezadovoljan minutažom, te da mu je igranje fudbala najvažnija stvar.

„Ako bude prilike da odem negde gde ću imati veću minutažu, bio bih otvoren za to. Fudbal je za mene najvažnija stvar“, rekao je Englez.

Prepreka u odlasku neće mu biti ni trener Pep Gvardiola, koji je poznat po tome što voli dosta da rotira igrače iz utakmice u utakmicu, te da niko nije siguran starter, sem golmana Edersona.

„Oni treba da govore na terenu, to je najbolje mesto. Ono što želim od Rahima i svih igrača je da budu srećni. Moraju biti zadovoljni da bi bili ovde, treba da im bude drago što su u ovom klubu. Ako to nije slučaj, mogu slobodno da donesu odluku koja je najbolja za njih, njihovu porodicu i sve ljude koji ih vole“, rekao je Gvardiola.

Sterling ove sezone nije uspeo da se izbori za mesto u timu Pepa Gvardiole, nakon što je odigrao samo dve utakmice u Premijer ligi. On je prošle sezone positgao 14 golova, a sezonu ranije 30 golova u 51 utakmici.

„Nisam osoba koja će se žaliti. Nisam pokušavao da od toga napravim nešto veće nego što zaista jeste. Nastavljam da radim ono što moram. Želim redovno da igram, da redovno postižem golove“, istakao je Sterling.

Gvardiola je pre samo dva meseca istakao kako je Sterling bitan igrač za tim i da bez njega uspesi od prethodnih godina ne bi bili mogući.

Englez je 2015. godine iz Liverpula prešao u redove „građana“, sa kojima ima ugovor još dve godine.

BONUS VIDEO Bajro Župić o dizanju Piksija u vazduh, bežanju Sliškovića, čuvanju Deja i „dozvoli za ubijanje“

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar