Stefano Pioli
Stefano Pioli; Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Stefano Pioli nije održao konferenciju za medije nakon pobede sa Fjorentinom sa 2:1 u 15. kolu Serije A.

Trener Milana napustio je stadion „Đuzepe Meaca“ pre početka konferencije za štampu. Konferenciju je odradio sportski direktor Milana Paolo Maldini. Trenera Milana zadesio je smrtni slučaj u porodici, kako nezvanično saznaju italijanski mediji.

„Uspeli smo doći do pobede uz puno muke. Ovakve utakmice su obeležile našu 2022. godinu. Hteli smo da slavimo i uspeli smo, to je najbitnije. Imamo puno igrača koji će otići na Svetsko prvenstvo u Katar, ali uprkos tome, Žiru je igrao svih 90 minuta. Dest je stisnuo zube i bio na raspolaganju. Tabela kaže da imamo samo dva boda manje nego prošle sezone u ovo vreme, ali ovo što Napoli radi je nešto neverovatno. U Kremoni smo bili loši, ali na ostale partije nemamo zamerke. U Ligi šampiona takođe smo napravili iskorak u odnosu na prošlu sezonu“, izjavio je Maldini.

Usledilo je pitanje o Čarlsu de Ketelareu koji ne pruža onakve partije kakvim su se nadali u Milanu kada su ga doveli iz Briža.

„Muči ga pritisak. Potpisali smo sa njim ugovor na pet godina i čekamo ga, znamo koliko može. Isto važi i za Origija sa kojim smo potpisali ugovor na četiri godine. Obojica imaju sve što je potrebno da se istaknu. I ranije smo imali igrače kojima je trebalo više vremena da se prilagode“.

Milan može biti zadovoljan rezultatima u 2022. godini. Prošle sezone osvojio je Skudeto, a sada je na 2. mestu Serije A sa 33 boda, osam manje od neprikosnovenog Napolija. U Ligi šampiona „rosoneri“ takođe su zabeležili dobre rezultate, izborili su proleće i dvomeč sa Totenhemom.

BONUS VIDEO Osvojio seksi Sofiju Milošević, imaju dvoje dece – ko je Luka Jović van terena