Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekadašnji defanzivac Partizana Stefan Savić je jedan od najboljih centralnih bekova na svetu, ali ga engleska javnost ne pamti po dobrom.

Crnogorski reprezentativac se našao u izboru deset najgorih fudbalera koji su uspeli da se okite trofejem šampiona Premijer lige.

PROČITAJTE JOŠ

U tekstu „Mirora“ se ističe da je apsolutno jasno da je Savić izrastao u igrača visoke klase, ali se dodaje i da nije ostavio dublji trag u Mančester sitiju.

„Znamo da je odličan u Atletiko Madridu, ali nije bio takav u Sitiju. Uradio je dovoljno da bi osvojio medalju u „Aguero“ sezoni, ali je posle toga odigrao samo jednu utakmicu za klub“, navodi se u tekstu.

Talenat Savića je bio jasan još pre njegovog dolaska u Partizan, pošto je prethodno odigrao jednu seniorsku sezonu za BSK iz Borče.

I u Humskoj 1 se zadržao svega godinu dana, ali je za to vreme uspeo da stekne status standardnog prvotimca i uz iskusnog Mladena Krstajića je potpuno savladao sve poteškoće koje nosi profesionalno bavljene fudbalom.

U transferu vrednom šest miliona funti je postao stanovnik Mančestera, put ga je dalje vodio u Firencu gde se zadržao tri godine, a u Madridu je već pet i trener Dijego Simeone nema sumnju u njegove kvalitete.

„Miror“ je pored Savića pobrojao Jurija Žirkova, nekadašnjeg beka Čelsija, Darona Gibsona i Aleksandera Butnera iz Mančester junajteda, te bivšeg rezervnog golmana Sitija Kostela Pantilimona.

U ne toliko slavnom društvu su se našli još Natanijel Čaloba i Felipe Luis, bivši igrači Čelsija, uz Gokana Inlera koji je nosio dres Lestera i još jedan „Građanin“ – Elijakima Mangala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram