Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda ga dugo jurila, pa na kraju odustala.

Nekadašnji fudbaler Šerifa iz Tiraspolja, Edmund Ado, novi je igrač Spartaka iz Subotice.

Reprezentativac Gane je već neko vreme trenirao sa ekipom iz Spartaka na dve ipo godine i sada će krenuti na pripreme u Tursku.

PROČITAJTE JOŠ

„Addo je ogromno pojačanje za naš klub i verujem da će se već tokom priprema potpuno uklopiti u ekipu i pokazati sav svoj kvalitet. Iako nije igrao poslednjih 6 meseci, siguran sam da će brzo ući u formu i pružati dobre partije. Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo igrača koji ima 12 utakmica u Ligi Šampiona, pobedu protiv Reala u Madridu i koji je A reprezentativac Gane, a pritom je veoma mlad i ima ogroman potencijal“, rekao je predsednik kluba Nikola Simović.

Sam igrač je zadovoljan prijemom u klub:

„Izuzetno su me svi lepo prihvatili u klubu i drago mi je da sam ovde. Nisam još imao priliku da treniram sa momcima, ali sam na internetu pogledao detalje sa poslednjih nekoliko utakmica. Mislim da Spartak ima kvalitetne fudbalere, zato sam došao da im pomognem. Znam koje su ambicije kluba i nadam se da ćemo stvoriti dobru atmosferu i zajedno ostvariti postavljene ciljeve.“

Ado se u prethodne dve godine u gotovo svakom prelaznom roku pominjao kao pojačanje Crvene zvezde koja ga je jurila, ali do dogovora nikada nije došlo.

Kako saznajemo, Crvena zvedza je odustala zbog činjenice da Ado nije igrao takmičarski fudbal skoro godinu dana.

Prema dostupnim podacima, Ado je poslednji meč u Šerifu igrao 24. februara protiv Brage u Ligi Evrope i od tada nije u kombinacijama za tim.

Tokom jeseni se pojavila infiormacija da su crveno-beli dogovorili ugovor sa Adom u trajanju od četiri godine koji je na kraju propao.

Foto: EPA-EFE/Liselotte Sabroe

Kako saznajemo, Zvezda je odustala od Ada jer nisu želeli da rizikuju sa igračem koji godinu dana nije igrao fudbal, a ujedno su se i okrenuli dovođenju telentovanog Marka Stamenića iz Kopenhagena.

Stamenić uskoro puni 21 godinu i predstavlja dugoročnu investiciju koja bi u budućnoti mogla da rezultira i unosnom prodajom.

Stamenić je ove godine igrao na 10 utakmica u prvenstvu, tri u Ligi šampiona i jednoj u Kupu i u proseku igrao nešto više od 60 minuta, s tiim što je u Ligi šampiona sva tri duela igrao od početka do kraja.

Bio je u postavi u oba meča protiv Mančester sitija i na jednom protiv Sevilje i na svakoj zaradio po jedan žuti karton.

BONUS VIDEO Poništen spektakularan gol Daniejla Aleksića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar