Stefan Hajdin Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Stefan Hajdin je sve samo ne običan fudbaler, o čemu svedoči i to da mu je obrazovanje prilikom odrastanja dugo bilo na prvom mestu.

Defanzivac Voždovca je otvoreno pričao gostujući u našem podcastu „Penâl„, i otkrio je brojne zanimljivosti kako iz karijere, tako i iz života.

Hajdin je pažnju na sebe skrenuo igrajući za subotički Spartak, iz koga je došao u Crvenu zvezdu, ali je na „Krovu“ u dva mandata pružao najbolje partije.

PROČITAJTE JOŠ

Igrači Voždovca trenutno se pripremaju na Zlatiboru, a uoči polaska Hajdin nam je otkrio i kako su tekli njegovi studentsko-sportski dani. Ostalo mu je još malo da završi DIF.

„Kad sam bio druga godina fakuletata, imao sam ponude Metalca i Spartaka, ali sam nastajao da završim fakulet, i igrao sam Srpsku ligu u Novoj Pazovi. I zacrtao sam sebi da kad odslušam četiri godine, tad ću se posvetiti fudbalu i to sam uradio sa 22 godine. Bog uvek gleda i nagradite kad treba, zato je sve moguće, imam radne navike iz osnovne i srednje škole. Kao što imamo naviku da treniramo dvaput dnevno, tako možemo i pola sata između treninga da pročitamo nešto za fakultet, školu, ili neku običnu knjigu“, priča Hajdin.

Gostujući u našem podcastu otkrio i kako je stizao sve, pa je bilo zanimljivih scena na relaciji Košutnjak (gde se nalazi DIF) – Nova Pazova, jer je igrao za tamošnji Radnički u Srpskoj ligi.

„Kad sam otišao u Crvenu zvezdu, trud se konačno isplatio, uradio sam nešto. Ušao samo malo u zonu komfora i posle 16 godina školovanja sam počeo malo da uživam, da ne idem ceo dan autobusom sa Košutnjaka u Pazovu. Čak sam i stopirao, dođem prevozom do Batajnice pa odande linijskim taksijem ili ‘Lastom’, ako njih nema onda stopiram da ne kasnim na trening. Sedaš u kola ili neki kamion… Bilo je zanimljivih priča, uđem u kamion, vidi, jeziv neki kamiondžija, mislim se valjda neće biti ništa. Drugi put jurim na fakulete, pa u Pazovi gledam da se prevezem bar do Batajnice, stopiram, pita me dokle idem, ja kažem do Košutnjaka – neki Jaguar džip kao da sam u inostranstvu“.

Umeo je Hajdin da odreaguje i kada se sam nalazio za volanom.

„Kad sam počeo da vozim, kad vidim da neko stopira uvek sam gledao da ga pokupim. E sad, uđe neko ili pijan, ili ne znam šta… Bude ti frka, nije svejedno, postoje priče da ostaneš ostati bez kola ili para, razmišljam da ne ostanem u nekoj njivi ili kanalu, bez ičega, ali je uvek sve bilo kako treba“.

Defanzivac Voždovca važi za nekoga ko uvek pravi dobru atmosferu, ali ume i da podvikne kada je potrebno, od njega ćete dobiti i preporuku za dobru knjigu, pa nam je otkrio i šta čita ovog leta.

„Trenutno čitam ‘Putovanje duša’, od dr Majkla Njutna, govori o tome šta su ljudi doživeli posle kliničke smrti… Nisam imao dodir sa takvom temom, pa mi je zanimljiva“, rekao je, između ostalog, Stefan Hajdin gostujući u „Penâlu„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar