Foto: EPA-EFE/Claus Bech DENMARK OUT

Neće biti lako ekipi Igora Duljaja.

Posle najgore sezone koju je Partizan odigrao od raspada Jugoslavije u kojoj je završio kao četvrti, došlo je do velike rekonstrukcije igračkog kadra ovog leta, a iako iznad kluba zbog loših poteza prošlih godina i dalje stoji oblak sumnje i nepoverenja, ambicije o jeseni u Evropi nisu promenjene.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je na startu prvenstva na dva teška gostovanja pokazao da ekipa ima potencijala, ali i problema, ali da je kvalitet za Ligu konferencije tu. Na tom putu će prva prepreka biti Sabah iz Azerbejdžana, koji će biti mnogo opasniji rival od onoga što im reputacija govori jer imaju solidan i uigran timi trenera koji je sa Krasnodarom imao velikih uspeha u Ligi evrope.

Ipak, crno-beli su favoriti i imaju obavezu da izbace ekipu Sabaha, a onda sledi i poslednja prepreka u vidu pobednika duela između danskog Nordjelanda i ekipe koju svi znamo kao Steaua koja se sada zove FCB.

Moglo je i bolje i gore, ali šanse za prolaz u grupe su više nego realne. Potencijalni protivnici vrede tek nešto manje od Partizana, pa se očekuju zanimljivi i neizvesni dueli.

Nordsjeland brani vicešampionsku titulu pošto je prošle sezone završio kao drugi iza prvaka Kopenhagena koji je na kraju imao četiri boda više.

Bio je to najbolji finiš sezone za „divlje tigrove“ još od 2011/12 kada su osvojili za sada jedinu titulu šampiona.

Ove sezone cilj je da klub ponovi uspeh od pre 11 godina.

Ekipa je prošle sezone bila dominantna na svom terenu sa osvojenih 36 bodova iz 16 utakmica.

Iz Majnca je doveden Markus Ingvartsen na poziciji napadača,a drugo najveće pojalanje je bio Lukas Hej iz Lingbija.

Sezonu su otvorili sa tri pobede u prva tri kola i 10 datih golova, uz po jedna primljen na svakom meču.

Na početku sezone briljira Ernest Numa sa četiri gola, a i pomenuti Igvartsen se isplaćuje jer je postigoa dva gola u tri utakmice.

Foto: EPA-EFE/Claus Bech DENMARK OUT

Ekipa je tokom priprema pokazala da je ozbiljna ove godine i pobedila je Salcburg i igrala nerešeno sa Olimpijakos, redovnim učesnicima Lige šampiona prethodnih godina.

Procenjena vrednost prema „Transfermarkt“ je 33,5 miliona evra, a najskuplji igač je pomenuti Numa.

Slična je vrednost i ekipe Steaue koja se procenjue na 32,65 miliona evra. Nakon što su ostali bez titule u dramtičnoj završnici, Steaua je ove godine krenula silovito i u prva četiri kola ostvarila sve četiri pobede i tako najavila povratak na tron.

Domaća osovina Olaru – Popesku – Koman igra sjajno na startu sezone, a ekipu na počektu orvensta odlikuje čvrsta defanziva i solidan is trpljiv napad. Njihov okršaj protiv Danske ekipe će biti i  sudar napadačkih stilova pa će u crno-belom taboru imati dosta posla da iskautiraju rivale.

Ekipu je pojačao iskusni Vlad Kirkeš koji se posle godina igranja u Seriji A vratio u domovinu. Odbranu je pojačao Ngezana iz Sivaspora, a tu je i Hrvat Damjan Đoković koji je stigao iz Al Reada.

Steaua igra u formaciji 4-3-3, au prvoj postavi je i levi beg Risto Radunović iz Crne Gore koji je igrao i za Borac iz Čačka.

oba tima igraju u sjajnoj formi na početku sezone i Partizanu neče biti nimalo lako da se domogne grupne faze Lige konferencija, ali sa druge strane crno-beli za rivale imaju protivnike koji na papiru nisu bolji od njih.

Sad aje glavni cilj odigrati dobar meč protiv Sabaha u četvrtak, a krajičkom oka motriti na duel Nordsjelanda i Steaue.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar