Foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Fudbalere Crvene zvezde u utorak od 16 časova očekuje utakmica četvrtfinala Kupa Srbije, rival je novobeogradski IMT, a trener crveno-belih Dejan Stanković najavio je da njegova ekipa nema nameru da bilo šta prepusti slučaju, dok se osvrnuo i na početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

„Pre početka sezone smo postavili jasne ciljeve od kojih ne odustajemo. Na tom putu nam je i IMT, hrabra ekipa koja je dokazala da ne strepi ni od koga. Iako se takmiče rang ispod nas, rade dobre stvari, atraktivni su, ali ponavljam da znamo koji su nam ciljevi.

Utakmica dolazi u pravom trenutku. Imali smo dane odmora, pa radili izvanredno i sada je vreme da upalimo motore i da se fokusiramo na takmičenje. Posle toga nas čeka Kruševac, potom večiti derbi“, rekao je Stanković na konferenciji pred utakmicu.

PROČITAJTE JOŠ...

Šef stručnog štaba crveno-belih ima nekoliko dilema, a jedino je izvesno da protiv IMT-a neće zaigrati fudbaleri koji su tokom reprezentativne pauze nosili dres nacionalne selekcije.

„Još uvek ne znam kojih 11 ću izvesti sutra na teren. Imamo još jedan trening danas, pa ću posle toga prelomiti i uvideti kako se ko tačno od igrača oseća, jer mi je to najvažnije. Ko god da bude igrao, to ne menja naš način, stil i zahteve. Izvešću najbolji mogući tim, bez reprezentativaca.“

Osvrnuo se Stanković i na trojicu fudbalera koji su neko vreme bili van stroja zbog zaraze koronavirusom:

„Sanogo, Falko i Falćineli su dobro radili i jedini su koji nisu imali odmor. Propustili su mnogo zbog kovida, ali su sada dobro i konkurisaće za tim.“

Trenera Zvezde posebno raduju uspesi u kojima su učestvovali njegovi puleni:

„Znam koliko Benu znači što je napravio istorijski uspeh sa Komorima. Kanga je takođe sjajan u dresu Gabona, nemam primedbe na njegov odnos prema grupi i igri, mislim da je i on napredovao ove godine.

Tu je i Gajić, nisam iznenađen što ima minutažu u nacionalnom timu, iako su se mnogi začudili. Njegov rast je evidentan i nadam se da će još neki fudbaler završiti na spisku selektora Stojkovića.

Apropo reprezentacije Srbije, vidi se duh i energija, kao i  poboljšanje u igri i na momente je to bilo fenomenalno. Ka tome treba da se teži. Selektor je imao malo vremena da sve to uklopi i siguran sam da će svakim sledećim okupljanjem to biti još bolje“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar