Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je konstatovao da socijalna kultura treba da bude na visokom nivou u okolnostima pandemije koronavirusa.

 

On je apostrofirao da nije kompetentan da daje odgovore o novonastaloj situaciji, kao i da postoje stručnjaci od kojih na svaka tri sata stižu nove informacije.

 

„Znam kako je u Italiji, supruga i sin su mi u polukarantinu tamo, Milano je prazan grad“, rekao je Stanković.

On je potom uputio važnu poruku.

„Ima jedna rečenica, ne bih da je shvati neko pogrešno, ako su naši roditelji i dedovi učinili sve da mi budemo dobro, onda moramo i mi sada da učinimo sve da oni budu dobro, jer su oni najugroženiji. Ako se od nas traži da ne idemo napolje, po restoranima i kafićima, da se toga pridržavamo. Moj otac i majka su ugroženi, imaju 65 godina, to je jedna odgovornost, da ne doneseš to kod kuće, da pokažeš socijalnu inteligenciju, da slušaš ljude koji su stručni“, dodao je Stanković.

Šef stručnog štaba srpskog šampiona je istakao važnost razumevanja situacije.

„Dva sina su ovde sa mnom, jedan je sa Anom, treba da se ispoštuju stvari, kako bismo obezbedili sami sebe, celo društvo, svoje najbliže, situacija je ozbiljna u Italiji, iz sata u sat se menja, moramo svi stoički da izdržimo, kao što sam rekao, socijalna kultura treba da bude na visokom nivou, stvar je inteligencije kako ćeš to da prihvatiš“, istakao je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram