Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da mu je teško da odmah posle meča analizira poraz od Makabi Haife.

Crveno-beli su izgubili u gostima sa 3:2 u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona. Za šest dana će na svom stadionu morati da nadoknade zaostatak protiv nimalo naivnog tima.

PROČITAJTE JOŠ:

Golove za Makabi davali su Francdi Pjero (18. i 51. minut), a potom i Tjaron Šeri u 61. dok su za Zvezdu pogađali Aleksandar Pešić u 27. i Gelor Kanga u 40. minutu.

„Teška utakmica, zahtevna. Sad da vadim detalje, ‘vruće glave’… Rekli smo da nema izrazitog favorita i da može da ode i na jednu i na drugu stranu. Žao mi je što nismo izvukli bolji rezultat, mogli smo. Vratili smo se posle prvih desetak, 15 minuta njihovog pritiska. Vratili smo se u stabilnu igru, dali dva gola. Žao mi je što smo slabije krenuli drugo poluvreme, mogla je i bolja da bude reakcija, ali ne mogu da zamerim. Oni su igrali kod kuće, što će da bude za nas, za šest dana kad budemo igrali pred 50 hiljada navijača iza sebe“, rekao je Stanković posle meča, a prenosi Arena sport.

Prebacio se potom na one konkretne stvari koje moraju da budu bolje za šest dana u Beogradu.

„Da budemo konkretniji, da vodimo više računa o detaljima jer su oni odlučili utakmicu. Da se izađe u blok, da se spreči centaršut. Opet smo imali kod prvog gola postavljenu odbranu. Da kažemo da su nas uhvatili na ‘spavanju’ ili u kontri, ne, jednostavno su to bile… Ali to se dešava. To je živ fudbal, jak ritam, ozbiljan protivnik. Pokazali smo dobar kvalitet. Mogli smo još da budemo skoncentrisaniji, da možda realizujemo još neku priliku u prvom poluvremenu. Bilo ih je i u drugom. Utakmica gore-dole, gde smo mi imali kontrolu, nekad oni. Otvoren sudar dva kvalitetna tima koji će da se sudare i za šest dana i odluče pobednika“, kaže Stanković.

FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na pitanje o taktičkoj bici sa trenerom Makabija kaže da ni ona nije bila jednostavna.

„Nije bilo lako ni meni ni momcima. Teško je bilo da se igra, moralo je da se uradi dosta ‘prljavog posla’ koji se ne vidi. Ritam je bio ozbiljno dobar, to je nivo Lige šampiona, nema prava na grešku. Ako ne popuniš prostor, lopta će doći sigurno. Dosta kvalitetno i kod nas i kod njih. Znam da će biti pun stadion i da će biti podrške. Ne može lako da se uđe u Ligu šampiona. Zvezda je to dokazala više puta. Da smo mogli da se vratimo sa boljim rezultatom, jesmo, da smo mogli sa gorim, jesmo. Ne prihvatam, nisam zadovoljan, ali ne mogu sve da odbacim jer je bilo teško“.

Objasnio je i da ne zna kakvo je stanje sa Osmanom Bukarijem, ali i da bi možda ostavio Aleksandra Kataija u igri da je Bukari ranije izašao.

„Morali smo da donesemo odluku, to je bila prinudna izmena. Da je tražio izmenu nekoliko minuta ranije pre nego se Sale Katai povredio… Ali, imamo još 90 minuta, možda i više od toga da okrenemo situaciju u svoju korist i kada mnogi sumnjaju i kada je mnogo teško“, zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO: Radost navijača Zvezde posle gola u Haifi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare