Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Makabi Haife u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona sa 3:2.

Zvezda je na stadion „Sami Ofer“ u Haifi otišla s epitetom favorita, ali je pokazala falinke zbog kojih je pretrpela prvi poraz od onog na Ajbroksu od Glazgov Rendžersa.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što posebno brine jeste kako je ležerno reagovala njena odbrana kod primljenih golova, te zabrinutost da bi od jačih ekipa primila i više od tri.

Strelci za Makabi bili su Francdi Pjero i Tjaron Šeri, a golove za Zvezdu davali su Aleksandar Pešić i Gelor Kanga.

Revanš je za šest dana u Beogradu na stadionu „Rajko Mitić“ i evidentno je da će crveno-beli morati da prevashodno podignu stepen agresivnosti da bi preokrenuli dvomeč u svoju korist.

Prvo poluvreme nije uopšte počelo kako je Dejan Stanković zamišljao. Vezni red Zvezde kao da nije postojao, mnogo se grešilo u dodavanjima i to je stvaralo velike probleme odbrani Zvezde.

U prvih dvadesetak minuta, Strahinja Eraković već je imao tri odlične intervencije, a Francdi Pjero nekoliko šansi da postigne pogodak.

Kao da se naslućivalo, „rupa“ između veznog reda i odbrane kažnjena je posle dva fantastična driblinga Doleva Hazize u 18. minutu.

Foto: FK Crvena zvezda

Milan Rodić našao se na „tankom ledu“, lopta je otišla pred peterac do Pjeroa, Milan Borjan se bacio i samo ju je zakačio, pa je stigla do špica Makabija.

Pjero se okrenuo pored Erakovića, šutirao po sredini i pogodio za 1:0. Zvezda je uz mnogo sreće uspela da izjednači u 27. minutu.

Osman Bukari je prodro iz desne strane ka sredini, pronašao je Kataija, koji je šutirao sa dvadesetak metara.

Lopta je na putu do gola pogodila Aleksandra Pešića i pogodak je upisan špicu crveno-belih za 1:1.

Od tog momenta obe ekipe su imale po nekoliko odličnih prilika. Zvezda je zaustavila kontru Makabija, Bukari je promašio neometan šut sa desetak metara, a Pešić je promašio čist zicer jedan na jedan sa golmanom.

Foto: FK Crvena zvezda

Sve to se izdešavalo između izjednačujućeg gola i 36. minuta, da bi u 38. usledio muk na stadionu „Sami Ofer“.

Bukari je povukao loptu, Zvezda je imala tri na tri i Osman je odlučio da ne forsira i dribla.

Umesto toga je odložio loptu Geloru Kangi koji je utrčavao iz drugog plana, a Gabonac je fantastično pogodio, slično kao prošle sezone protiv Ludogoreca.

Zvezda je preokrenula tim pogotkom u 40. minutu, a do poluvremena je sačuvala gol i prednost 2:1.

Drugo poluvreme počelo je pritiskom Makabija i izgledalo je slično kao i početak meča.

Foto: FK Crvena zvezda

Opet je „mirisalo“ na gol i dao ga je Makabi u 51. minutu. Haziza je ostao nebranjen na levom krilu, odakle je fantastično poslao oštru loptu koja je felšom letela ka golu Borjana.

Pjero je još jednom bio na njoj, šutirao je glavom, a Borjan je zakačio loptu vrhom rukavica.

Bilo je to nedovoljno da spreči pogodak i 2:2, pa i otvoren nastavak utakmice. Katai je ubrzo završio meč, ustupio je mesto Slavoljubu Srniću, a crveno-beli su primili još jedan gol.

Igrao se 61. minut kada je Tjaron Šeri imao ispred sebe sedam, osam metara, dovoljno da se namesti i puca sa dvadesetak metara za 3:2.

Do 75. minuta tempo meča je opao, a onda je Makabi mogao i do četvrtog gola.

Foto: FK Crvena zvezda

Krenula je kontra u kojoj je Milan Borjan morao da istrči do ivice 16 metara da bi uklizavanjem spasao svoj gol.

Stanković je u igru uveo Sekua Sanoga, Stefana Mitrovića i Mohameda El Fardu Bena, a izveo je Ivanića, Pešića i Bukarija.

Zvezda je time trebalo da dobije na čvrstini u veznom redu, kako se ne bi primio još neki pogodak do revanša.

Uz to, crveno-beli su probali da napadnu u završnici, Kings Kangva je imao nekoliko šansi u poslednjih petnaestak minuta, Mohamed El Fardu Ben nije kaznio kiks Bogdana Planića u 89. minutu i time je meč praktično rešen u korist domaćeg tima.

Makabi Haifa – Crvena zvezda 3:2 (1:2)

(Pjero 18, 51, Šeri 61 – Pešić 27, Kanga 40)

Stadion: Sami Ofer, Haifa; Glavni sudija: Karlos del Sero Grande; Pomoćnici: Sebrijan Devis, Barbero Sevilja, Soto Grado.

Makabi: Koen, Sundgren, Goldberg, Mohamed, Planić, Lavi, Haziza, Pjero, Šeri, David, Kornud. Trener: Bakar Baher

Crvena zvezda: Borjan – Dragović, Eraković, Milunović, Rodić, Kanga, Bukari, Ivanić, Katai, Kangva, Pešić. Trener: Dejan Stanković.

Makabi Haifa - Crvena zvezda 3:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare