Foto: Strarsport

Crvena zvezda će u okviru 2. kola grupne faze Lige Evrope ugostiti Slovan Liberec, a Dejan Stanković, strateg šampiona Srbije, izneo je utiske uoči susreta.

„Sa najvišim očekivanjima dočekujemo utakmicu. Znamo protiv koga igramo. Liberec je disciplinovan tim, ne želi da uživa u lepoti igre. Veoma su direktni, pokazali su to protiv Genta, sa oko 30% poseda su stigli do pobede. Ne opterećuju se lepotom“, rekao je Stanković.

PROČITAJTE JOŠ:

Šef stručnog štaba Zvezde naglasio je da je pobeda uvek cilj njegovog tima.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezda bez pobede, daha i golgetera, a stiže Liberec…

„Idemo na tri boda jer znamo naš kvalitet, pobeda je imperativ. Poštujemo rivala jer odlično radi ono u čemu je dobar. Fizički su spremni i ne remeti ih ništa, ne odustaju od svoje igre. Težićemo da imamo posed, ali i da budemo konkretni“.

Otežavajuća okolnost za crveno-bele je što neće imati podršku navijača, međutim nove okolnosti su postale već ustaljena praksa u svetu.

„Ponovio sam pre nekoliko nedelja da mi je žao što se privikavamo na ovakav ambijent. Videti praznu ‘Marakanu’ je šteta. Ipak, osećamo podršku zvezdaša. Poznato je šta može da nam donese ‘Marakana’, mnogo mi je žao, tužno je jer 55.000 ljudi oboji svet, a ne jednu utakmicu“.

Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Kanga koji je nedavno dobio negativan rezultat na koronavirus, neće biti u timu zbog obaveznih dodatnih sedam dana izolacije.

„Mnogo mi je žao jer Kanga nije u konkurenciji, pogotovo jer je ritam nedelja-četvrtak. Dobro bi nam došao. Ima viziju, šut sa distance, pas, očekujem da već od vikenda bude nosilac naše igre“.

Stanković je istakao da će pristup biti drugačiji u odnosu na Hofenhajm.

„Nisu svi rivali isti i gledamo da postavimo igru zavisno od protivnika. Sigurno da ćemo imati totalno kontra utakmicu u odnosu na onu u Nemačkoj. Igraćemo protiv niskog i jakog bloka. Nećemo im dolaziti u krilo i olakšavati da markiraju naše igrače. Igra iza lopte će nam doneti prevagu sutra“.

Strateg Zvezde je naglasio da nema unapred dobijenih utakmica i da će njegov tim bodove morati da osvoji na terenu.

„Evropa je lepa za igranje. Svaka utakmica nosi pritisak. Treba da uživamo u takmičenju, ali sa ciljem. Ako ne postoji cilj džabe radimo ovaj posao. Ambicija nam je da prezimimo u Evropi“.

Stanković je potom rekao da tri susreta bez pobede ne utiču negativno na ekipu uz osvrt na susret sa Javorom.

„‘In stat’ je aplikacija koja između ostalog procenjuje očekivani rezultat. Primer je utakmica protiv Voždovca bila je procena da će biti 1,7 pogodaka, a bilo je 6:0. Sa druge strane, protiv Javora je trebalo da bude 4 gola, a završeno je mirnih mreža“, izjavio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar