Foto: Privatna arhiva

Sportska manifestacija se pretvorila u horor

Roditelji srpske dece napadnuti su u hotelu u Sarajevu za vreme trajanje Tradicionalnog juniroskog kupa na kome su nastupala deca od 2008. do 2015. godišta.

Mališani su na svu sreću izbegli napad dvadesetak lokalnih huligana, ali su roditelji bili gađani bakljama, na njih je bačen i suzavac, dok je jedan završio u bolnici nakon uboda nožem na dva mesta.

Situacija se smirila nakon što je policija došla na teren, a huligani razbežali.

Roditelji srpske dece sada razmišljaju da li da ostaju na turniru koji je pri kraju ili će se možda već u subotu uveče uputiti nazad za Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Razlog napada je i dalje nepoznat, a policija je svuda oko hotela.

„U pitanju je Tradiciolni junior kup Sarajevo i u pitanju su deca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smešteni. Na parkingu je grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“, ispričao je jedan od roditelja za Nova.rs.

Pitanje je da li će se dečji fudbalski turnir uopšte nastaviti nakon ovog iznenadnog napada.

„Pitanje je da li će se turnir nastaviti i da li će bilo koja ekipa iz Srbije da nastavi učešće. Sutra je ostalo da se odigra polufinale i finale. Obišao nas je konzul u Sarajevu, došao je i vlasnik hotela i organizatori turnira“.

PROČITAJTE JOŠ:

Napadnuti roditelji nisu bili u sukobu ni sa kim, a na turniru je sve vreme vladala prijatna atmosfera.

„Niko od roditelja nije u sukobu sa bilo kim, ovde su ekipe z Bosne, Crne Gore, Slovenije, Srbije… Razmenjivali smo zastavice jedni sa drugima, potpuno normalna atmosfera je bila. Evidentno je u pitanju napad navijača, pošto su maskirani sa bakljama, noževima i suzavcem“.

Sada je sve u rukama policije, koja radi na rasvetljavanju slučaju i pronalaženju krivaca.

„Ispred hotela je marica, na svakom spratu su po dva specijalca, svuda je policija. Utvrđuje se da li će ostale ekipe iz Beograda i Srbije učestvovati dalje na turniru“.

Roditelji se trude da deca što manje budu uzrujana ovim događajem.

„Deca su sva dobro. Čudan je miris u hotelu, ali ih ne opterećujemo time. To je u hodniku kroz koji oni samo protrče, jer su im gore sobe. Ja svom sinu nisam ništa rekao, to je stvarno opterećujuće za njih. Ni ostali roditelji nisu mnogo prenosili svojoj deci. Vidim da svi pitaju šta se desilo, ko god da prođe. Hotel je pre dva sata bio miran, a sada je tu policija. Hotel ima svoje obezbeđenje, ali sada sve vrvi od policije“.

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO Frka među navijacima iza gola Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare