Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović; Foto: EPA-EFE/ROBERTO BREGANI

Bez dlake na jeziku.

Zlatan Ibrahimović je poznat kao neko ko bez pardona iznosi svoje stavove i zapažanja o aktuelnostima iz sveta fudbala. Nedavno je govorio o stanju u kom se nalazi njegov bivši klub Pari Sen Žermen, gde je sebe predstavio kao boga, a sada je tema bio Kilian Mbape.

Popularni Ibra imao je primedbe na račun basnoslovnih svota novca koje mladi Francuz zarađuje u PSŽ-u. Njegovo ponašanje i odnos prema karijeri takođe je nešto čime šveđanin nije zadoovoljan. Dotakao se i priče o njegovim roditeljima. Ali o Mbapeovim igračkim kvalitetima imao je samo reči hvale.

PROČITAJTE JOš

„Ne poznajem Mbapea kao osobu, ali kao igrač on je fantastičan. Međutim kada izgubite disciplinu onda gubite identitet. Zbog toga je Zidan – Zidan“, rekao je Ibrahimović.

Naglasio je i da je put kojim Mbape trenutno ide štetan za njegovu karijeru, konkretno ostanak u PSŽ-u.

„Je li Mbape napravio pravi izbor što je ostao u PSŽ-u? Za njega nije, ali za PSŽ jeste“. Sada se postavlja u situaciju da je važniji od kluba. PSŽ mu daje ključeve za to, ali nkada ne možeš i nisi veći od kluba“.

Takođe smatra i da su njegovi roditelji sebi previše dali za pravo.

„Njegovi roditelji postaju advokati, agenti, treneri. Od jedne stvari postanu druga i to je problem. Tada gubiš samodisciplinu i ko si onda. Danas sa novom generacijom roditelji misle da su postali zvezde. Pojavljuju se u novinama, ali šta mislite ko ste vi? Tačepite. Na vašem sinu, igraču je da radi i bude disciplinovan“, izjavio je Zlatan o Mbapeovim roditeljima.

Ibrahimovića su ove sezone povrede udaljile od terena, pa još uvek nije zabeležio prvi nastup u dresu aktuelnog šampiona Italije Milana.

BONUS VIDEO Zvezdin kolektivni odlazak u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar