Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Stiv Klark, selektor reprezentacije Škotske, uveren je da njegov tim može da nastavi pobedničku seriju mečeva i u predstojeća tri duela, sa Srbijom u baražu za odlazak na Evro, te mečevima Lige nacija, sa Izraelom i Slovačkom.

Klark je svestan da je meč u Beogradu sa „orlovima“ najvažniji za Škotsku u modernoj istoriji škotskog fudbala, ali na neki način želi da rastereti svoje izabranike.

PROČITAJTE JOŠ:

U intervju za „BBC Scotland“, dao je interesantnu izjavu pred dolazak u Beograd.

PROČITAJTE JOŠ: Škoti pred Srbiju: 22 godine piva, suza – svi zajedno!

Na pitanje, kako će se osećati ako Škotska u četvrtak posle 22 godine izbori odlazak na jedan završni turnir, rekao je:

„Ako se probudim u petak ujutro i bude tako, prva stvar koju ću uraditi je da mislim na narednu utakmicu, sa Slovačkom. Iako je Srbija veliki tim, ta utakmica ne treba da ima neki novi dodatni značaj. Utakmice sa Izraelom i Slovačkom su takođe važne, jer želimo da nastavimo pobednički niz. Možda ću uživati prvo u doručku, ali ću odmah posle misliti o narednoj utakmici, jer to je život fudbalskog trenera“, rekao je Klark.

Ono što je izvesno je da neće moći da računa na Rajana Frejzera, tako da bi Li Grifits mogao da bude u timu sa Lindonom Dajksom.

Kiran Tirni bi mogao da nađe mesto levog štopera, mada ni Endija Konsidina ne treba zaboraviti jer je i on u konkurenciji. Pitanje je da li će se Klark odlučiti za ključnu promenu formacije i da umesto sa pet igrača pozadi igra sa četiri?

Sve to će se videti u četvrtak, ali za sada, selektor Škota kaže da treba verovati u uspeh.

„Uvek nam je to bio san, čak i onih godina kada nismo uspevali da se kvalifikujemo. San je uvek živ, posebno kad krenete u kapmanju, uvek mislite, ‘u redu, ovo bi mogla da bude ta godina’. Razni timovi su bili nadomak tog cilja, ali nisu uspevali da pređu tu magičnu liniju“, dodao je Klark.

Utakmica finala baraža, Srbija – Škotska, odigraće se u četvrtak 12. novembra, a prenos uživo možete da gledate samo na kanalu Nova S u 20.45.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar