Aleksandar Pešić; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Pešić, napadač Makabija, doživeo je veliku i skandaloznu neprijatnost na utakmici izraelskog prvenstva.

Na utakmici Beitar – Makabi, trener domaćina Slobodan Drapić, inače rođeni Novosađanin, opsovao je Pešića.

„Da li je rasizam kada ti trener protivničkog tima psuje srpsku majku i sestru? Šta je trebalo da uradim? Napustim teren, možda“, zapitao se Pešić, koji je objavio na instagramu fotografiju Drapića uz pitanje „odakle je tvoja majka, Srbine“.

Tih objava više nema, ali su o njima pisali izraelski mediji, koji su naveli da se u utorak sve rešilo u telefonskom razgovoru Drapića i Pešića.

„Drapić se izvinio za incident i tvrdi da nije nameravao da psuje napadača Makabija iz Tel Aviva“, navodi se u izraelskim medijima.

Pešić je objasnio da je poslao loptu u aut, umesto da je vrati golmanu posle izbacivanja lopte iz igre, što je običaj kada se neko povredi na terenu.

Rekao je štoperima da odigraju nekoliko pasova i da neće vršiti presing na njih, a onda je začuo psovke na srpskom jeziku.

„Tokom utakmice sam u žaru borbe bio besan na igrača Makabija i razmenili smo nekoliko reči na srpskom jeziku. Ako je Pešić povređen zbog toga, ja mu se izvinjavam. Izgladićemo to među nama“, kratko je rekao Drapić posle meča koji je završen bez golova.

Foto: Youtube.com

On je inače najveći deo igračke karijere proveo u Izraelu, igrao je za Makabi Netanju od 1988. do 1995, posle čega je i najveći deo trenerske karijere proveo u Izraelu.

Bio je asistent Avrama Granta u Partizanu, posle čega je sve vreme radio opet u Izraelu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar