Foto: FSS

Odlučujući mečevi predstoje našoj reprezentaciji.

Žensku fudbalsku reprezentaciju Srbije u septembarskom terminu kvalifikacija očekuju mečevi odluke za plasman u baraž za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Izabranice selektora Grozdanovića sastaju se najpre sa Portugalom 2. septembra (20.00) u Staroj Pazovi, a četiri dana kasnije gostuju Izraelu.

Fenomenalna serija od šest uzastopnih pobeda, gol razlika 21:5, ali pre svega istorijski podvig u duelu sa Nemicama i trijumf na domaćem terenu od 3:2, ulivaju nadu da bi ova generacija srpskih fudbalerki mogla da uradi ono što nijednoj prethodnoj nije pošlo za rukom, a to je da izbori učešće na Svetskom prvenstvu, koje se održava 20. jula do 20. avgusta 2023. godine na Novom Zelandu i u Australiji.

„Mi smo četiri godine naporno radili i odricali se svega da bi došli u poziciju da igramo najvažniju utakmicu u istoriji srpskog ženskog fudbala. Pobeda protiv Portugala može da nam donese mnogo toga. Dobro smo analizirali protivnika, svesni smo svih njihovih prednosti, ali i mana. Mogu slobodno da kažem da smo spremni za žestokih 90 minuta u petak uveče u Staroj Pazovi“, rekao je selektor naše reprezentacije Predrag Grozdanović.

Selektor ni ovaj put neće moći da računa na sve reprezentativke zbog povreda.

„Jelena Čanković je pod znakom pitanja, ali se nadam da bi do srede i to moglo da se reši. Navikli smo da pripremamo utakmice pod teretom kadrovskih problema i meni je veoma drago što radim sa devojkama koje su u svakom trenutku spremne da se stave u službu kolektiva, da iskoče iz drugog plana i iskoriste svoju šansu“, kaže Grozdanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Borusija vodila do 89. minuta, pa onda za šest minuta ispustila pobedu.

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram