Foto: AFP / Profimedia

Srđan Jovanović, trenutno najbolji srpski arbitar, imao je pune ruke posla u Rejkjaviku u meču između domaćeg Islanda i Engleske na startu A grupe Lige nacija - 0:1 (0:0).

Srpski sudija pokazao je dva crvena kartona, po jedan na obe strane, dosudio je i dva penala, takođe po jedan svakoj selekciji.

Na kraju „gordi albion“ je slavio mininalnim rezultatom, jer je Rahim Sterling u 90. minutu realizovao penal, dok je Bjornarson tri minuta kasnije bio neprecizan.

PROČITAJTE JOŠ

Neverovatno uzbudljiv meč odigrali su Islandani i Englezi. Da će utakmica obilovati neizvesnošću i da će Srđan Jovanović i njegov tim biti u centru pažnje moglo se naslutiti već u šestom minutu, kada je Srbin hladnokrvno, posle jedne zaista teške situacije, poništio gol Harija Kejna.

Teško je reći da li je pogotku prethodio ofsajd ili ne. Jovanović i njegov pomoćnici su procenili da je as Totenhema i Engleske bio u nedozvoljenoj poziciji kada je Vord-Praus pokušao da dođe do lopte.

Ipak, on nije imao kontakt s loptom, pa Englezi tvrde da su oštećeni i da nije bilo ofsajda.

Na poluvreme se otišlo s miroljubivih 0:0, a „gordi albion“ je bio daleko opasniji rival.

Desni bek Engleza Kajl Voker isključen je u 71. minutu zbog drugog žutog kartona, dok je kod domaćih pre vremena na hlađenje morao Ingason, takođe zbog dva žuta kartona.

Foto:Tanjug/AP Photo/Brynjar Gunnarson

A onda je usledio 90. minut i totalni haos na terenu. Ingason je igrao rukom u kaznenom prostoru „ribara“, a Srđan Jovanović hladnokrvno pokazao na belu tačku.

Siguran s „kreča“ bio je Rahim Sterling. Nepunih 180 sekundi kasnije penal i za Island, koji nije realizovao Bjarnarson jer je loptu poslao iznad prečke.

LIGA NACIJA, A GRUPA

Island – Engleska 0:1 (0:0)

(Sterling 90)

Danska – Belgija 20.45

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar