Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije
Aleksandar Mitrović, Fudbalska reprezentacija Srbije; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u novembru i možda decembru na Mundijalu u Kataru.

To će biti drugi uzastopni nastup našeg nacionalnog tima na smotri najboljih fudbalskih selekcija, a pet meseci pre početka prvenstva, već su izašle i prognoze kako bi ono moglo da prođe.

PROČITAJTE JOŠ:

Mada sezona u klubovima još nije ni počela, pa je teško reći ko će i u kakvoj formi, doći u Katar, na osnovu dosadašnjih informacija napravljena su predviđanja koja Srbiju smeštaju pri samom dnu potencijalnih osvajača.

Specijalizovani portal Analist, koji je sačinio izveštaj na osnovu kompjuterske predikcije, smatra da Srbija ima svega 0,24 posto šanse da podigne „boginju“.

Ispred je Južna Koreja (0,35%), iza su samo Senegal, Ekvador, Australija, Gana, Tunis, Maroko, Kanada, Kamerun, Saudijska Arabija i Kostarika.

Zanimljivo je da se Kamerunu, Saudijcima i Kostarikancima daje ravno nula odsto šanse da trijumfuju.ž

Po 0,01 imaju Kanađani, Marokanci, Tunižani i Australijanci, a čak 19 selekcija ima jedan ili manje od jedan odsto šanse da ode do kraja.

Najveće šanse imaju aktuelni šampioni sveta Francuzi kojima se daje 17,93 posto mogućnosti.

Slede ih Brazilci sa 15,73 odsto, pa Španci sa 11,53 odsto, Englezi sa 8,03 odsto, Belgijanci sa 7,90, dok se recimo Argentincima daje tek 6,45 posto šanse da pobede.

Treba napomenuti da Hrvati, finalisti na prošlom Mundijalu u Rusiji imaju svega 2,31 posto šanse da se nađu na pobedničkom postolju.

BONUS VIDEO: Srbija se protiv Izraela spasla golom u 93. minutu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare