"Orlovi" zabeležili prvu pobedu u Ligi nacija.

Fudbaleri reprezentacije Srbije savladali su Sloveniju u meču drugog kola četvrte grupe B divizije Lige nacija rezultatom 4:1.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranici Dragana Stojkovića su u meč ušli sa imperativom pobede, pošto su u prvom kolu poraženi od Norveške sa 1:0, i to se videlo već u uvodnim minutima. Manje od jednog bilo je potrebno Đorđu Jovanoviću, inače debitantu u dresu A reprezentacije, da se nađe u poziciji da zatrese mrežu, ali je njegov udarac završio preko gola. Pet minuta kasnije Sergej Milinković-Savić je poslao prelepu loptu u prostor, Jovanović izašao sam ispred Jana Oblaka, ali je umesto lagane završnice pokušao da asistira Aleksandru Mitroviću, ali je taj pas bio prejak, pa je najbolja prilika otišla u nepovrat.

No, „orlovi“ su uspeli da povedu u 24. minutu, kada je nakon centaršuta Ivana Ilića iz kornera Milinković-Savić bio najviši u skoku, Oblak odbranio, ali je Mitrović dočekao odbitak i sproveo ga u mrežu.

Šest minuta kasnije „pukla“ je kontra, Petar Stojanović je izašao sam ispred Predraga Rajkovića i lobovao golmana Srbije za 1:1.

Taj rezultat bio je na snazi sve do 56. minuta. Prvo je u 55. minutu nakon lepog centaršuta Mitrović sjajno šutirao glavom, ali je Oblak uspeo nekako loptu da praktično izvuče iz gola, ali minut kasnije, nakon kornera Dušana Tadića, spasa nije bilo. Najviši u skoku ponovo je bio Milinković-Savić i snažnim udarcem zakucao loptu u gol pored nemoćnog čuvara mreže gostujućeg tima.

Na 3:1 povećao je Luka Jović u 85. minutu susreta, a konačan rezltat postavio je Nemanja Radonjić nakon sjajnog pasa Tadića i lagane egzekucije.

Srbiju očekuju još dve utakmice do kraja juna, protiv Švedske 9. juna u Svedskoj, te Slovenije u Ljubljani 12. juna.

Srbija – Slovenija 4:1 (1:1)

(Mitrović 24, Milinković-Savić 56, Jović 85, Radonjić 90+2 – Stojanović 30)

Stadion Rajko Mitić; Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija)

Srbija: Rajković – Milenković, Mašović, S. Mitrović – Živković, Maksimović, Ilić (od 46. Tadić), Ristić (od 46. Radonjić) – S. Milinković-Savić (od 71. Lukić) – Jovanović (od 46. Jović), A. Mitrović (od 81. Račić)

Slovenija: Oblak – Blažič, Bijol, Mevlja (od 79. Sikošek) – Stojanović, Zajc (od 84. Zahović), Stanković (od 63. Šporar), Kurtić, Karničnik – Lovrić (od 79. Celar), Šeško (od 63. Čerin)

Srbija - Slovenija 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar