Euro 2024 fudbalska utakmica Srbija Engleska Foto:EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Englezi su apsolutni favoriti u grupi C na Evropskom prvenstvu i jedino ako pravo iz paba budu dolazili na utakmice sa Danskom i Slovenijom može da se desi da izgube prvo mesto.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

To znači da su „orlovi“ porazom od „Gordog albiona“ (0:1) verovatno izgubili šansu da se kao prvoplasirani tim iz grupe C vrate u Gelzenkirhen 30. juna.

Dakle, Srbiji sada predstoji borba za drugo ili treće mesto u grupi, što bi joj otvorilo vrata naredne runde takmičenja na EURO 2024.

Ukoliko ekipa selektora Dragana Stojkovića zauzme drugo mesto u grupi C, posle utakmica sa Slovenijom i Danskom, izvesno je da će ići na pobednika grupe A, a to će po svoj prilici biti domaćin Nemačka. „Panceri“ su sa dve pobede, protiv Škotske (5:1) i Mađarske (2:0) već obezbedili učešće i narednoj fazi takmičenja, pa im ostaje da u duelu sa Švajcarskom potvrde da će u nju najverovatnije s prvog mesta.

PROČITAJTE JOŠ

Duel pobednika A grupe i drugoplasiranog iz C grupe igraće se 29. juna u Dortmundu, i sumnjamo da je to najpoželjniji meč za Srbiju što se tiče eventualnog rezultata.

Ali, kalkulacija neće biti, jer ko bi voleo da izbegne „tuču“ s Nemcima u Dortmundu?!

Ukoliko želimo da budemo racionalniji, treće mesto u grupi bi, kako sada stvari stoje, bilo „luk i voda“ za srpski tim.

U tom slučaju C3 bi mogao da 1. jula igra u Frankfurtu protiv pobednika grupe F, u kojoj su Turska, Portugal, Češka i Gruzija, ili 2. jula u Minhenu protiv pobednika grupe E, u kojoj su Rumunija, Slovačka, Belgija i Ukrajina.

To će zavisiti od rangiranja četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje idu u osminu finala, a zavisi od, naravno, broja bodova, pa gol-razlike, onda broja postignutih golova, broja pobeda, pa čak i ko ima manje kartona. Na kraju može da presudi i rang lista ali je do toga zaista teško doći.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare