Foto: EPA/HAAKON MOSVOLD LARSEN NORWAY OUT

Fudbalski savez Norveške oglasio se povodom neizvesnosti kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo protiv Srbije. Postoji mogućnost da bude odigran, odložen, a čak i otkazan!

Fudbalske reprezentacije Norveške i Srbije trebalo bi 26. marta, u Oslu, da odmere snage u polufinalu baraža Lige nacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali domaćin tog meča „ne planira“ da to učini.

Norvežani su suspendovali sve fudbalske aktivnosti do daljnjeg, ali su prvobitno naglasili da duel sa Srbijom nije u njihovoj nadležnosti, već u nadležnosti UEFA.

PROČITAJTE JOŠ

Samo dan kasnije, stvari su se drastično promenile.

„Savez je lojalan vlasti i njenim odlukama i ograničenjima i takođe ima odgovornost prema situaciji u državi. Zato je sva aktivnost Saveza za april otkazana još u utorak ujutru. To se takođe odnosi na meč sa Srbijom 26. marta. To je datum kada su zabranjene sve sportske aktivnosti u Norveškoj“, navodi se u saopštenju.

Takođe, FS Norveške dodaje i da je obavestio UEFA o svojoj nameri, gde je kao razlog naveo odluku vlasti u Norveškoj da svi članovi reprezentacije Srbije koji bi došli u tu zemlju, morali bi da ostanu u istoj u karantinu 14 dana.

Naglašava se da Norvežani ne mogu da odluče o tome da li će utakmica biti otkazana ili odložena, već pozivaju na strpljenje i da će više informacija biti dostupno u utorak, 17. marta kada će UEFA održati glavni sastanak.

Podsetimo, ne samo da je velika verovatnoća da mečevi baraža budu odloženi, već je ugroženo i održavanje Evropskog prvenstva ovog leta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram