Ljubiša Tumbaković o povlačenju Nemanje Matića i nepozivanju Luke Milivojevića
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbal se i dalje igra, kako bi rekao selektor Ljubiša Tumbaković, pa je red da se selektorova reč otpoštuje.

Ako ćemo to uraditi mi, to bi trebalo da urade i njegovi izabranici, u utakmici Lige nacija protiv Mađarske.

PROČITAJTE JOŠ

Dobar rezultat u ovom meču Lige nacija bi bio maleni „melem na ranu“ nakon katastrofalnog poraza od Škotske u finalu baraža za plasman na Evropsko prvenstvo.

Mnogo toga je bilo pogrešnog, još je više bilo nepoznatog, pa se iz dana u dan pojavljuju informacije o svemu što se dešavalo uoči „meča decenije“.

Srbija nije mogla da ima na raspolaganju kapitena Aleksandra Kolarova kome je Inter zabranio da nastupi, pa njega neće biti ni u timu za duel sa Mađarskom.

Povredu je zadobio i Aleksandar Katai, rovit je Filip Kostić, a zdravstvenih problema ima i tragičar utakmice protiv Škotske, Aleksandar Mitrović.

S tim u vezi, Tumbaković će morati da pravi promene u sastavu za takmičenje koje manje-više nije bitno za Srbiju, koja ima minimalne šanse da ostane u Ligi B posle rezultata u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Izvesno je da neće menjati formaciju, ali i treba očekivati da iz Nikolu Milenkovića i Stefana Mitrovića u poslednjoj liniji zaigra Uroš Spajić, koji je imao sasvim solidnu predstavu u finišu utakmice protiv Škotske.

Odsustvo Kostića će u prvi tim ubaciti Filipa Mladenovića, Gudelj i Maksimović bi trebalo da ponovo budu tandem na sredini terena, a gotovo je sigurno da Darko Lazović ima zacementirano mesto uz desni bok.

Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić bi mogli da dobiju priliku za popravni, ukoliko se utakmica sa Mađarskom uopšte tako može zvati, a od prvog minuta bi mogao da zaigra i Luka Jović, strelac gola protiv Škotske.

Utakmica počinje od 20.45 na Puškaš areni u Budimpešti, a Srbija je favorit, bar prema prognozama kladionica.

U dosadašnjem toku Lige nacija srpski tim je osvojio svega dva boda na četiri meča, sa dva remija u duelima protiv Turske, dok je poražen od Mađarske i Rusije.

Lider tabele je Rusija sa osam bodova, Mađarska ima sedam, a Turska tri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar