Foto: Srdjan Stevanovic / Starsport

Mladi fudbaleri Srbije pobedili su Luksemburg 2:0 u petom meču grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Selekcija nacionalnog tima do 21 godine se prethodnih sedmica provela kao „bosa po trnju“ protiv Engleske i upisala dva ubedljiva poraza (9:1, 3:0), ali se i dalje nada Evru.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija ima devet bodova posle pobede nad Luksemburgom, pošto je prethodno slavila i protiv Azerbejdžana i Severne Irske. Englezi su pred svoj meč sa Severnom Irskom bili na istom broju bodova, dok je prvoplasirana Ukrajina već predaleko odmakla sa 15 bodova.

Strelci za „orliće“ bili su prekomandovani prvotimci Petar Ratkov i Vladimir Lučić, a Srbija je imala i nekoliko šansi da ubedljivije slavi.

Ratkov je ekipu Ljubinka Drulovića doveo u vođstvo već u 13. minutu kada je istrčao ispred golmana i „pritisnuo“ ga, a ovaj podlegao i bio savladan za 1:0.

Na utakmici u Staroj Pazovi bio je i selektor A tima Dragan Stojković Piksi, čija se ekipa dva dana ranije plasirala na Evro remijem sa Bugarskom u Leskovcu (2:2).

Srbija je dočekala i penal u 30. minutu kada je Souza oborio Ratkova, a Vladimir Lučić je bez mnogo problema duplirao prednost srpskog tima i postavio konačan rezultat.

„Orlići“ su imali i šansu u 37. minutu kada je udarac Uroša Kabića odbranio golman gostiju, ali su Luksemburžani zapretili u 52. minutu kada je odbrana dobro reagovala u opasnoj situaciji.

Miloš Pantović je petnaestak minuta pre kraja bio u dobroj šansi i nije je iskoristio, a poslednje dve prilike za 3:0 propale su u 90. minutu, pa je na snazi ostao rezultat iz 30. minuta.

„Orlići“ kvalifikacije nastavljaju u martu i septembru naredne godine, kada su im protivnici opet Luksemburg, nakon čega idu mečevi sa Severnom Irskom, Ukrajinom, Azerbejdžanom i opet Ukrajinom.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović posle meča sa Bugarskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar