Rusija vs Srbija Foto:Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Prijateljske utakmice jesu priprema za uigravanje, ali se i dalje računaju na FIFA rang listi. To znači da i ovi porazi i pobede mogu da utiču na poziciju Srbije kasnije na žrebu, pa protiv Kipra od 18.00 ne sme da bude greške.

Fudbaleri Srbije su u Moskvi surovo izgubili od domaćina Rusija sa 4:0, pa je sada i rezultat bitan na Kipru.

PROČITAJTE JOŠ

Duel dve selekcije se igra od 18.00, a direktan prenos je obezbeđen na RTS 1.

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, ne vidi razlog za paniku. Pojasnio je i da će imati opciju više u defanzivnoj liniji.

„Sve je u redu, atmosfera je dobra, okrenuti smo budućnosti, meču koji sledi, nema panike, gledamo napred. Kadrovska situacija? Milenković se priključio, svi konkurišu za tim, biće nekih promena i tu nema dileme. Želimo da probamo nešto što smo radili prethodnih dana i ovu utakmicu gledamo kao na rehabilitaciju posle onoga u Rusiji“, poručio je Stojković.

Istakao je da „orlovi“ nisu igrali u najjačem sastavu na prvom od dva gostovanja.

„Očekujem da igrači obave sve što treba na terenu. Utakmica u Rusiji je poraz koji je došao, ali to nije bio najbolji tim Srbije i treba biti pošten i to reći. Ima igrača koji su u prednosti na pojedince koji su počeli u Moskvi, a sve to znači da očekujem bolje izdanje sada na Kipru. Samardžić? Pa onaj ko sedi pored mene on počinje“, rekao je selektor.

Pojasnio je i da li će predstojeći meč biti filter na koga može da računa za kontinentalnu smotru.

„Može biti, ali ne mora da znači. Što se tiče finalnog spiska biće velika konkurencija, a na igračima je da se dokazuju iz nedelje u nedelju. Videćemo ko je u kakvoj formi i ko zaista može da pomogne timu. Moramo. hoćemo i možemo da budemo daleko bolji, sve zahteve da sprovedemo do jedne tačke koja će nas sve učiniti zadovoljnim. Ima dosta vremena do juna, sve pratimo, rivale takođe. Na igračima je da se trude i bore, a krajem maja odlučićemo ko će biti na spisku za Evropsko prvenstvo“, završio je Stojković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare