Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Remi Mađarske i Srbije u 5. kolu Lige nacije u B diviziji (1:1) doveo je "orlove" u katastrofalno težak položaj. Ispadanje u C ligu daleko je izvesnije od opstanka, ali nije da nada ne postoji, a poznato je da umire poslednja.

Sudbina (m)učenika Ljubiše Tumbakovića, koji su zakucani za dno tabele B lige, grupe 3, daleko iza Rusije, Mađarske i Turske, rešavaće se u tih poslednjih 90 minuta protiv Rusije.

PROČITAJTE JOŠ

Taj dvoboj s bratskom nam zemljom, zakazan je za sredu, 18. novembar od 20.45 na stadionu „Rajko Mitić“.

Samo pobeda ostavlja „orlove“ u životu, ali ni ta tri boda, na ova dosadašnja mizerna tri iz čak pet utakmica, ne garantuju Tadiću, Mitroviću, Kolarovu i ekipi o(p)stanak u B ligi.

Ukoliko odigraju nerešeno, ili izgube, jasno je da su završili priču. Jer, prvoplasirani Rusi imaju osam bodova, koliko i drugoplasirana Mađarska, a treći su Turci sa 6 bodova.

Naime, naš nacionalni tim osluškivaće dešavanja s utakmice Mađarska – Turska na „Puškaš areni“, gde gosti ne smeju da osvoje ni bod!

U suprotnom, Srbiji se smeši ekspresna selidba u C ligu, iz koje je prošle godine dospela u viši rang.

„Orlovi“ će morati da navijaju za trijumf Mađara, koji opet imaju svoju računicu, jer bi u slučaju trijumfa mogli čak i do prvog mesta u našoj grupi, a ukoliko mi dobijemo Ruse, onda se Mađarima smeši selidba u A ligu.

Liga nacija, B divizija

nedelja

Tuska – Rusija 3:2 (2:1)

(Karaman 26. Under 32, Tosun 52 – Čerišev 11, Kuzjaev 57)

Mađarska – Srbija 1:1 (1:1)

(Kalmar 39 – Radonjić 18)

sreda

Srbija – Rusija 20.45

Mađarska – Turska 20.45

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare