Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle najvažnijeg meča u oktobru i pobede u Oslu, odnosno ostvarenog plasmana u finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo reprezentativci Srbije su nastavili sa klupskim aktivnostima.

Veliki broj njih igrao je za svoje klubove tokom vikenda, preneo je Fudbalski savez Srbije.

#related-news_0

Marko Dmitrović i Predrag Rajković branili su za Eibar i Rems, a sjajnim partijama mogu da se pohvale Filip Đuričić koji je postigao gol u velikoj pobedi protiv Mihajlovićeve Bolonje (4:3) i Dušan Tadić, strelac dva gola u rutinskoj pobedi protiv Herenvena (4:1).

Jednom od kapitena Orlova ovo je bio 103. meč u dresu Ajaksa, a sa ova dva pogotka ima zaista impresivnu statistiku – Tadić je ostvario 46 asistencija i postigao 57 golova!

Odličan je bio i Nemanja Maksimović u pobedi Hetafea protiv Barselone (1:0).

Aleksandar Mitrović je osvojio bod sa Fulamom na gostovanju protiv Šefilda, a najbolji strelac Srbije nije iskoristio jedanaesterac u drugom delu meča.

Foto: Tanjug/Oli Scarff/Pool via AP

Vredne minute ostvario je i drugi Mitrović, Stefan, u dresu Strazbura protiv Liona (2:3), kao i Nikola Milenković i Dušan Vlahović koji su sa Fiorentinom remizirali (2:2) u meču sa Specijom.

Kapiten Aleksandar Kolarov debitovao je za Inter u milanskom derbiju u kome je gradski rival bio uspešniji (1:2).

I Saša Lukić je bio starter u meču Torino – Kaljari (2:3), Miloš Veljković je igrao za Verder, Mijat Gaćinović za Hofenhajm, Sergej Milinković-Savić za Lacio…

To su vesti koje mogu da raduju selektora Ljubišu Tumbakovića.

Odličan vikend imali su i naši stručnjaci na evro-azijskim terenima. Vladimir Ivić je sa Votfordom slavio u gostima protiv Derbi Kauntija (1:0), a drugi Srbin u Čempionšipu, koji je proglašen i za menadžera meseca, Veljko Paunović, nastavlja sa sjajnim rezultatima na klupi Redinga.

Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Posle četiri pobede, sada je ostao neporažen (0:0) na neugodnom gostovanju Midlsbrou.

Interesantno je da je Redingu ovo najbolji početak sezone u poslednjih 35 godina, tačnije od sezone 1985/86. kada je na startu zabeležio čak 13 pobeda, ali tada je Reding bio trećeligaš.

Debi na klupi imao je bivši trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović koji je sa Al Džafrom ostvario ubedljiv trijumf (4:1) na otvaranju šampionata u UAE.

I drugi naš stručnjak u ligi UAE Vuk Rašović bio je uspešan, jer je njegova Al Vahda ostvarila najubedljiviju pobedu u prvom kolu, protiv Hate (6:0).

U Rusiji je Marko Nikolić sa moskovskom Lokomotivom nastavio niz dobrih rezultata i posle pobede protiv UFA  (1:0) približio se vrhu tabele.

Foto : Nenad Mihajlovic / Starsport

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar