Foto: STARSPORT

Nije pomogla sebi fudbalska reprezentacija Srbije novim porazom od Mađarske (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Foto: Nova.rs

Umesto gotovo zagarantovanog plasmana, „orlovi“ će sada uz veliku brigu morati da idu na pobedu protiv Crne Gore u naredom kolu.

Verovatno i odlučujući meč za selekciju selektora Dragana Stojkovića Piksija igraće se 17. oktobra u Beogradu, gde će sve osim pobede protiv Crnogoroca biti kobno po našu selekciju.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon ovog meča Srbija se nalazi na drugom mestu sa 10 bodova, dok je ispred nje Mađarska sa 13 bodova i utakmicom manje.

Treću poziciju zauzima Crna Gora sa osam bodova, četvrta Litvanija sa pet i poslednja Bugarska sa dva boda.

Za Mađare i Crnogorce ostalo je još tri meča do kraja kvalifikacija, dok je za Srbiju, Litvaniju i Bugarsku ostalo još dve utakmice.

Srbija će u poslednjem kolu igrati protiv Bugarske takođe na domaćem terenu, ali će se već tada znati da li će taj meč imati rezultatskog značaja.

Računica je jasna – pobedom nad Crnom Gorom i najmanje remijem protiv Bugarske obezbediti plasman na Evro u Nemačkoj.

„Orlovi“ bi u tom slučaju imali najmanje 14 bodova, koliko bi potencijalno osvojila i Crna Gora, ukoliko naravno dobije duele protiv Litvanije u Podgorici i Mađarske u gostima.

Vredi pomenuti da bi Srbija u tom slučaju imala bolji međusobni skor od Crne Gore, jer je u gostima slavila rezultatom 2:0.


Raspored do kraja:

Utorak, 17. oktobar

Srbija – Crna Gora

Litvanija – Mađarska

Četvrtak, 16. novembar

Bugarska – Mađarska

Crna Gora – Litvanija

Nedelja, 19. novembar

Srbija – Bugarska

Mađarska – Crna Gora

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Koreografija Mađara za meč sa Srbijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare