Foto: FSS

Nismo uspeli da napravimo čudo i izvučemo remi u nadoknadi meča.

Mladi fudbaleri Srbije poraženi su i od Austrije u trećem meču grupne faze Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina u Slovačkoj sa 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbiji je bio potreban bar remi, da bi, posle nerešenog meča sa Izraelom (2:2) i poraza od Engleske (4:0) mogla da se nada baražnom meču za odlazak na Mundijalito.

Ovako, „orlići“ su završili kao poslednji u grupi sa jednim osvojenim bodom, Austrija ima tri, Izrael četiri, a Engleska devet.

Smušenost u odbrani i izostanak koncentracije u prekidima poprilično je škodio srpskom timu u meču sa Austrijom.

Samim tim, sigurnosti nije bilo ni u napadu, dok je od gola na kom je stajao Šerf, u timu Austrije samopouzdanja bilo daleko više.

Ono je počelo da se gradi od 25. minuta kada je Leopold Kuerfeld pogodio za 1:0.

Srbija je u završnici prvog poluvremena zaigrala znatno bolje, što je Marko Lazetić pretvorio u izjednačenje u 44. minutu – 1:1.

VIDEO: Gol Marka Lazetića kojim je Srbija vratila egal

Kuerfeld je, nažalost po „orliće“ bio precizan i u 56. minutu, a Austrijanci su kažnjavali svaku tromu reakciju, kojih je u petercu ili pred njim bilo najviše.

Austrija je povela sa 2:1, a kada je i Lukas Valner zatresao mrežu u 66. minutu, delovalo je da povratka nema.

Nadu je svojim golom i spretnom reakcijom, vratio Petar Ratkov. Borio se tamo u šesnaestercu mladi Gordić, iščačkao je nekako loptu pored nekoliko igrača Austrije i Ratkov se dobro snašao, šutirao sa desetak metara iz prve i pogodio ugao gola za 3:2 u 88. minutu.

Od tog momenta, igrači Srbije su dobili na elanu, ali su kasno počeli da igraju kako je trebalo mnogo ranije i ostali su bez šanse da se bore za „Mundijalito“.

BONUS VIDEO: Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram