Foto: Starsport

Predsednik Upravnog odbora OFK Beograda Saša Stevanović napustio je tu funkciju.

Stevanović je preuzeo odgovornost za to što se tim sa Karaburme nije vratio u Prvu ligu Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Poštovani ‘ofkovci’, čekao sam zvaničnu odluku saveza o popunjavanju Prve lige i priliku da se konkretno oglasim. Kada sam prihvatio mesto predsednika UO pre godinu i po dana, rekao sam da je primarni cilj ulazak kluba u viši rang i da, ukoliko to ne uspemo, snosiću najveću odgovornost. Toga se i danas pridržavam, te sam odluku o ostavci preneo UO i predsedniku Skupštine kluba“, rekao je Stevanović, a preneo OFK Beograd.

Bivši golman „romantičara“ verovao je u plasman u viši rang, ali nije umeo da objasni razloge neuspeha.

„Klub sam prihvatio da vodim na predlog KPO i navijača u trenutku kada je bio 12. na tabeli, gde se igračima i zaposlenima dugovala jedna plata, sa neplaćenim reprogramom za snabdevanje strujom. Za kratko vreme smo stabilizovali tim i na kraju prolećnog dela zauzeli 6. mesto (računajuci samo proleće bili bismo prvi), isplaćen je reprogram za struju, plaćeni su troškovi i stabilizovano plaćanje plata zaposlenima u klubu. Letnji prelazni rok iskoristili smo da pojačamo tim i jesen završili na prvom mestu“.

„Tokom zime, vodeći se istim kriterijumima pojačali smo tim, doveli trenera sa većim iskustvom i čoveka koji je vodio timove u višem rangu. Očekivali smo da proleće nastavimo u još boljem izdanju. Od svega očekivanog, desilo se suprotno i krajnji rezultat je neulazak u viši rang. Kao najodgovorniji za takav rezultat, odlučio sam da podnesem ostavku i prepustim mesto nekome ko će pokušati da ostvari taj rezultat“, istakao je Stevanović.

BONUS VIDEO:  Bruka Mančester junajteda u Brajtonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar