Foto: Starsport

Ovakvih stvari u srpskom fudbalu nikad nije manjkalo, ali izgleda da uvek možemo da pomerimo granice.

Fudbalski klub Crvena zvezda tražio je odlaganje Skupštine Fudbalskog saveza Beograda na period od sedam dana.

PROČITAJTE JOŠ:

Klub iz Ljutice Bogdana oglasio se dopisom u kom se žali da ni Zvezdu, ni Partizan niko nije obavestio o zasedanju Skupštine.

Iz  Zvezde javljaju da su saznali i da je ista situacija i sa drugim klubovima iz Superlige i Prve lige Srbije.

„FK Crvena zvezda nije bio obavešten u propisanom roku, niti konsultovan kao naš najveći klub u vezi Skupštine Fudbalskog saveza Beograda zakazane za 19.09.2022. godine, što je presedan u dosadašnjoj decenijskoj praksi. Takođe, nakon današnjih konsultacija sa FK Partizan, obavešteni smo da i naš drugi najveći klub izopšten iz čitavog procesa, što smatramo apsolutno neprihvatljivim. Iste informacije imamo takođe i od drugih klubova Superlige Srbije i Prve lige Srbije“, navode iz Zvezde u dopisu FSB-u.

Terzić i Šurbatović, treći i četvrti sleva, Foto: Starsport

Zbog toga, zaključuju u Zvezdi, sednica je zakazana tajno zašta tvrde da „ne priliči našoj matičnoj fudbalskoj organizaciji“.

„Naša saznanja su takođe da je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (Jovan Šurbatović prim. aut) uključen u čitav proces i to na način da je lažno sa njegove strane predstavljeno skupštinskim delegatima da su sva planirana kadrovska rešenja FSB usaglašena sa političkim vrhom Republike Srbije, što ne odgovara istini. Na taj način je izvršena gruba manipulacija skupštinskih delegata FSB. Imajući u vidu gorenavedeno, predlog FK Crvena zvezda delegatima FSB je da se Skupština FSB odloži na period od 7 dana radi konsultacija svih klubova Superlige i Prve lige Srbije“, pišu iz Zvezde sa potpisom predsednika kluba Svetozara Mijailovića.

Foto: Printscreen Dopis FK Crvena zvezda

BONUS VIDEO: Milojević i Borjan posle poraza u Trabzonu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram