Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Žreb doneo veliek spektkale i uživanje za ljubitelje fudbala.

U Nionu je obavljen poslednji ovogodinji žreb za Ligu šampiona nakon kojeg je i defintivno poznat scenario borbe za najvredniji pehar u klupskom fudbalu. I dok je za pojedine ekipe žreb bio nemilosrdan, najviđe će uživati neutralni posmatrači i ljubitelji fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Real Madrid je kao i prošle godine dobio skoro najteži mogući put do titule i Karim Benzema i drugovi će morati da još jednom pokažu od čega su napravljeni ukoliko žele da odbrane tron.

Nakon Liverpula u osmini finala kao jednog od najtežih rivala, prepreka u četvrtfinalu će im biti probuđeni Čelsi, tim koji je uložio najviše novca na pojačanja prethodne zime i Liga šampiona im je jedino takmičenje u kom mogu da sačuvaju obraz i izvuku jednu od najgorih sezona u novijoj istoriji.

Ako je duel Reali Čelsija Derbi, onda je sudar Mančester sitija i Bajerna najveći spektakl koji ćemo gledati ove godine. Sudar dva tima koji od početka figuriraju kao dva glavna favorita za osvajanje Lige šampiona sada će u direktnom obračunu morati da odluče ko ostaje u igri.

Pep Gvardiola je pre Sitija vodio Bajern i u tri navrat aje zaustavljan u polufinalu, a sada pokušava da donese Sitiju prvu titulu evropskog prvaka u istoriji. I jedan i drugi tim vode veliku bitku za titulu prvaka u svojim  zemljama i moraće da igraju maksimalno na svim frontovima pa će i to biti veliki faktor uoli ovog fenomenalnog dvomeča.

Foto: EPA-EFE/Adam Vaughan

Da stvar bude još komplikovanija, pobednici dva najveća derbija četvrtfinala će se sastati u polufinalu. Tako je žreb na istu stranu spojio tri glavna favorita za titulu, pa će Siti, Bajern i Real morati međusobno da se obračunaju za jedno mesto u finalu.

Sa druge strane, svi italijanski klubovi su se našli u drugoj polovini žreba i imaju veliku šansu da se jedan od njih nađe u borbi za titulu. Inter je posle velike borbe i eliminacije Porat kao nagradu dobio još jedan portugalski tim. Ove godine sjajna Benfika pokušaće da osvetla obraz portugalskog dudbala i da preko italijanskih timoiva stigne do velikog dinala i prilike za istinsku senzaciju.

Poslednji par čini sudar aktuelnog i verovatno budućeg šampiona Italije. Milan je prošle sezone uspeo da povrati tron u Italiji, a sada to isto želi u Evropi, ali će mu prepreka biti spektakularni tim iz Napulja. Tandem Viktor Osimen – Kvića Kvarackelija je počistio konkurenciju u Italiji i sa velikom prednošću ulazi u završnicu sezone gde ga smao čudo može sprečiti da ne osvoji titulu. Zbog toga mogu da se posvete Ligi šampiona i jurenju svetog grala do kojeg ni legendarni Maradona nije uspeo da ih odvede.

Italijanima je tako zagarantovano jedno mesto u polufinalu, aa ako Inter preživi Benfiku, i maće i predtavnika u finalu.

Termini četvrtfinala su na programu 11, 12, 18. i 19- aprila, a polufinala 9, 10, 16. i 17. maja.

Finale se igra 10. juna u Istanbulu.

Parovi četvrtfinala Lige šampiona

Real Madrid – Čelsi

Inter – Benfika

Mančester siti – Bajern

Milan – Napoli

Parovi polufinala Lige šampiona

Milan/Napoli – Inter/Benfika

Mančester siti/Bajern Minhen – Real Madrid/Čelsi

Žreb za Ligu šampiona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar