Foto: EPA/ALBA VIGARAY

Velika akcija.

Srbija bi 14. marta trebalo da dobije predsednika FSS-a, a u trku su se uključila dva kandidata.

PROČITAJTE JOŠ

Dok Dragan Džajić ima podršku većine delegata koji imaju pravo glasa, Nemanja Vidić sa druge strane ima veliku podršku javnosti i navijača.

Poziv da se na predstojećem 169. večitom derbiju stane uz Nemanju Vidića, kandidata za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, skrenuo je pažnju skoro 120.000 ljudi na društvenim mrežama. Apel na Tviteru je podržalo preko 2.000 ljubitelja fudbala, među kojima je veliki broj navijača i Crvene zvezde i Partizana.

Predstojeći okršaj najljućih rivala neće imati veliki takmičarski značaj u borbi za titulu, ali po svemu sudeći neće nedostajati uzbuđenja, makar na tribinama. Ovog puta povod neće biti nedolično ponašanje navijača, već akcija podrške za legendu srpskog i evropskog fudbala Nemanju Vidića.

Kako je najavljeno na društvenim mrežama, navijači će u 26. minutu aplauzom i skandiranjem pružiti podršku Vidiću, koji je upravo u crveno-belom dresu sa brojem 26 nastupao u večitim derbijima.

Najavu ove akcije podržale su brojne javne ličnosti, kao i uticajni tviteraši, uključujući i bivšeg golmana Zvezde i Partizana Vladimira Stojkovića, kao i predsednika Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirka Poledicu.

Iako je trenutno većina delegata FSS na strani drugog kandidata, takođe legende Crvene zvezde Dragana Džajića, izgleda da je ogromna većina fudbalske javnosti na strani bivšeg kapitena Mančester junajteda, što bi moglo jasno da se čuje sa stadiona „Rajko Mitić“ u petak.

BONUS VIDEO Vidić VS Džajić: Ko će na čelo FSS? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar