Foto: Promo

Direktor Sport kluba Nemanja Simeunović je izjavio da su u periodu od 2019. zaključno sa 2022. plaćali prava na prenose utakmica Premijer lige 12 miliona evra godišnje.

„Plaćali smo 12 miliona evra godišnje i to je bio najskuplji sadržaj. Prava na prenose Premijer lige Sport klub ima do septembra 2022. godine“, rekao je Simeunović za „Danas„.

PROČITAJTE JOŠ

On je ocenio da je nemoguće da cena od 600 miliona evra za šest godina, koliko je prema saznanjima agencije Beta Telekom Srbija platio prava na Premijer ligu, bude isplativa jer su zemlje sa mnogo više stanovnika i korisnika, koji plaćaju mnogo višu cenu pretplate, platile nekoliko puta manje od Telekoma.

„Nemačka, Austrija i Švajcarska zajedno su po godini platili 25 miliona evra. Jedna Francuska koja je najskuplja po teritoriji platila je 40 miliona evra. Svaki laik bi mogao da izračuna da 100 miliona evra koje je dala Arena Sport ne može da bude iz komercijalnog interesa“, smatra Simeunović.

Prema njegovim rečima, Telekom će imati šta da objasni kao državna kompanija – zašto su platili nezamislivo visoku cenu za prenose fudbalske lige. Simeunović ističe da će Sport klub nastaviti da omogućava korisnicima najbolje sadržaje.

„Imamo snažnu ponudu od Bundeslige, košarkaške Evrolige i Evrokupa, trke Formule 1 i Moto GP, NFL, pa do ATP mastersa 1.000 i 500. Sport klub ima odličnu reputaciju i istoriju pružanja visokokvalitetnih sportskih sadržaja. UEFA nas je zato i izabrala za partnera za prikazivanje EURO 2020“, zaključio je Simeunović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare