Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski klub Spartak iz Subotice oglasio se saopštenjem, potvrdivši da i u njihovim redovima ima pozitivnih na koronavirus.

PROČITAJTE JOŠ

Saopštenje subotičkih „golubova“ prenosimo u celosti.

„Poštovani, Ovim putem obaveštavamo javnost da su nakon izvršenog testiranja na koronavirus, igrači Fudbalskog kluba Spartak Subotica David Dunđerski, Vladan Vidaković i Branimir Jočić,  pozitivni na koronavirus. Svi navedeni igrači su osetili simptome tokom proteklog vikenda i odmah su u skladu sa medicinskim preporukama izvršili testiranje, koje je nažalost pokazalo da su pozitivni. Ono što je važno napomenuti, to je da je od svih navedenih igrača samo David Dunđerski bio na poslednjoj prvenstvenoj utakmici koju je naš klub igrao u petak 19. juna 2020. godine protiv FK Napredak Kruševac, iako nije osećao simptome tada. Ostali igrači su izostali zbog suspenzije zbog žutih kartona (Jočić Branimir i Vidaković Vladan), te zbog toga nisu bili u kontaktu sa ostalim igračima, članovima kluba odnosno akterima utakmice. Navedeni igrači se osećaju dobro i nalaze se u izolaciji. Takođe, u stalnom su kontaktu sa medicinskom službom kluba.
FK Spartak Subotica je tokom pandemije koronavirusa, a naročito po nastavku sezone u Ling Long Superligi Srbije, striktno poštovao sve propisane mere od strane Republike Srbije i nadležnih medicinskih i fudbalskih organa, u cilju sprečavanja širenja pandemije. Spartak Subotica i njegova medicinska služba, svakodnevno prati stanje svih igrača i stručnog štaba, a biće obavljeno testiranje svih igrača i stručnog štaba neposredno pred početak priprema za narednu sezonu. Ono što je takođe važno reći, to je da niko od ostalih članova ekipe i stručnog štaba ne oseća simptome koronavirusa“, stoji na kraju saopštenja FK Spartak iz Subotice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)