Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Španski mediji bruje o nezadovoljstvu klubova u Segundi koji tvrde da su ozbiljno prekršena pravila takmičenja i da 42. kolo mora da se ponovi.

Sve je nastalo zbog remećenja pravila koje glasi da svi mečevi u poslednja dva kola moraju da počnu istog dana i u isto vreme.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa prethodno odigranim 41. kolom sve je bilo u redu, ali ne i sa 42.

Problem je bilo što je meč između Deportiva iz La Korunje i Fuenlabrade otkazan zbog toga što su testovi pojedinih igrača bili pozitivni na koronavirus!

Nijšta ne bi bilo neobično da se Deportivo ne nalazi u zoni ispadanja, a Fuenlabrada u trci za mesto u Primeri.

Deportivo je ispao jer su rivali, Lugo i Albasete pobedili i za njih susret nema značaja, ali sasvim je drugačije za Fuenlabradu, jer njih pobeda vodi ispred Elčea, na poziciju šest i plej-of za ulazak u Primeru.

Međutim, najavljeno je da će se žaliti i Deportivo jer je data dozvola da se ostali mečevi odigraju, iako se saznalo da su neki igrači bili zaraženi koronavirusom.

Iz La Korunje tvrde da je kolo neregularno.

„Kolo se mora ponoviti, ovo nije regularno“, rekao je predsednik Deportiva Fernando Vidal.

Međutim, ove večeri stiže odgovori iz sedišta La Lige i to iz usta prvog čoveka, Havijera Tebasa.

„Fuenlabrada je putovala na utakmicu, jer posle PCR testova, čitava ekspedicija koja nije bila pozitivna, krenula je na meč i bili su u savršenom stanju da igraju. Očigledno je da poslednje kolo nećemo ponavljati“, odlučan je Tebas.

On je dodao da su svi rezultati 42. kola validni i da će pokušati da odigraju meč Deportivo – Fuenlabrada u vreme kada igrači budu u mogućnosti.

Dok se taj meč ne odigra, neće početi mečevi plej-ofa, a tada će biti poznato ko će se Kadizu i Ueski pridružiti od sledeće sezone u Primeri.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar