Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Fudbalska reprezentacija Španije igraće odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, protiv Grčke i Švedske, bez nekoliko standardnih igrača koji će odsustvovati zbog povreda.

Selektor Španije Luis Enrike neće imati na raspolaganju devetoricu igrača, protiv Grčke u četvrtak i Švedske u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ:

Među povređenima su Pedri, Feran Tores i Markos Ljorente, koji su pomogli ekipi da dođe do polufinala Evropskog prvenstva proteklog leta. U ekipi neće biti ni Đerar Moreno, Mikel Ojarsabal i Erik Garsija.

Od povreda su se nedavno oporavili Pau Tores, Đordi Alba, Alvaro Morata i Dani Olmo, pa će oni biti na raspolaganju selektoru.

Na tabeli Grupe B Španija je druga sa 11 bodova, dva manje od prvoplasirane Švedske i četiri više od Grčke na trećem mestu.

Pobednici grupa plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo, a drugoplasirani će igrati u martu u baražu zajedno sa pobednicima iz Lige nacija.

Podsetimo, Španija je moguć protivnik i Srbije u baražu ukoliko pomenute selekcije ne obezbede direktan plasman nakon nedeljnih duela protiv Švedske, odnosno Portugala.

Španiji su potrebne obe pobede kako bi bila sigurno prva u grupi.

„Ne mogu da zamislim Svetsko prvenstvo bez Španije. Pred nama su dva finala i moraćemo da pobedimo u oba“, rekao je reprezentativac Španije Braim Dijas.

Španija se plasirala na svako Svetsko prvenstvo od 1978. godine, a titulu je osvojila 2010. u Južnoj Africi.

Na prethodnom Mundijalu u Rusiji 2018. godine, Španija je takmičenje završila u osmini finala porazom od domaće selekcije.

BONUS VIDEO: Skandiranje navijača Zvezde treneru kome su razbili glavu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar