Foto: Profimedia

Još uvek ima vremena da pokaže kakav je igrač

Španska „Marka“ pisala je o Luki Joviću i sunovratu njegove karijere, iako je pre nekoliko godina bio napadač oko koga su se otimali evropski velikani.

Od otkrovenja sezone 2018/2019 do nevidljivosti u Seriji A, bio je veoma kratak put srpskog napadača, koji i dalje ima vremena da „oživi“ karijeri, ali za sada ne sluti na dobro.

PROČITAJTE JOŠ:

Jović je u sezoni 2018/19 postigao čak 27 golova, a u narednih pet sezona svega 20. Trenutno je u Milanu, gde se još nije upisao u listu strelaca, bio je na meti kritika u Italiji, a šansu dobija „na kašičicu“.

„Pad učinka kao kod Luke Jovića se retko viđa. Sada igra tiho u Milanu, gde malo učestvuje i još uvek nije postigao gol“, navodi se u tekstu „Marke“.

Jović je važio za veliki potencijal, ali je u Real Madridu grejao klupu, ni u Fjorentini se nije baš proslavio, dok sve miriše na to da će ubrzo otići i iz Milana.

„Neverovatan je ‘nestanak’ igrača za koga su se pre šest sezona borili velikani Evrope. Jer Jović je u leto 2019. godine bio jedna od najtraženijih ‘devetki’. Uz Harija Kejna, Karima Benzemu, Roberta Levandovskog, Luisa Suareza, Kristijana Ronalda i Kilijana Mbapea, bio je jedan od najboljih strelaca u tom trenutku“.

Jović je dominirao u dresu Frankfurta, bio je u centru pažnje fudbalske Evrope, ali nikad nije opravdao očekivanja.

„Njegovih 21 godina i njegova golgeterska moć doveli su ga u centar pažnje pola Evrope. Posebno je upečatljiva bila borba između Madrida i Barse za njegov potpis. Jović je na kraju obukao beli dres u operaciji vrednoj 60 miliona evra“.

PROČITAJTE JOŠ:

Real je mislio da će u Joviću dobiti zamenu za Karima Benzemu, ali to se nije desilo.

„Ali, on nije bio dorastao tom zadatku. Prvo je naišao na ‘ubistvenu’ verziju Karima koji mu nije dao nikakvu šansu. Drugo, nije iskoristio nekoliko prilika koje je imao. Dva gola su bila njegova dostignuća u prvoj godini u belom“, piše „Marka“.

Iz Reala je kasnije otišao na pozajmicu u Ajntraht, tamo je na mahove zaličio na samog sebe, ali po povratku u Real ponovo nije opravdao očekivanja.

„U Madrid se vratio sa nadom da će promena na klupi, dolaskom Karla Ančelotija, predstavljati novi početak za njega na ‘Santjago Bernabeuu’. Ali ništa se nije promenilo: igrao je 549 ​​minuta u 19 utakmica i postigao jedan gol“.

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Jović je kasnije i sam priznao da je prerano otišao u Madrid.

„Otišao sam prerano u Real Madrid. Benzema je eksplodirao i osvojio ‘Zlatnu loptu’. Prvo nisam imao dovoljno sreće, posle je izbila kovid pandemija, a onda su me zaustavile neke povrede. Ali to je bilo veliko iskustvo za mene“, rekao je Jović po odlasku iz Madrida.

U dresu Fjorentine s vremena na vreme pokazivao je obrise efikasnog i neumoljivog napadača, ali 13 golova na 50 mečeva je malo.

Sada u dresu Milana traži pravu šansu, a tržišna vrednost pala mu je na osam miliona evra, dok je nekada bila čak 60.

Trener Milana Stefano Pioli za meč sa Fiorentinom ne može da računa na Olivijea Žirua (suspenzija) i Noe Okafora (povreda), pa je Jović prinudna opcija. Jovič bi čak mogao da počne oba naredna meča „roso-nera“ jer je Žiru suspendovan na dve utakmice, što može biti šansa koju je čekao povremeni srpski reprezentativac.

Milan u subotu od 20.45 igra na svom stadionu protiv Fjorentine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar