Harry Kane i Dele Alli Foto: EPA-EFE/VICKIE FLORES

Proslavljena fudbalska zvezda Dele Ali priznao je da je bio seksualno zlostavljan kad je bio dete.

Ali, koji se u aprilu obreo u Evertonu, pričao je u podkastu sa Gerijem Nevilom, legendarnim engleskim defanzivcem iz čuvene generacije Mančester junajteda.

PROČITAJTE JOŠ:

O šokantnoj tvrdnji i onome što je potom usledilo već bruji čitava Engleska, a prenose brojni mediji.

„Sa šest godina sam bio zlostavljan. Onda sam poslat u Afriku da se naučim disciplini, pa sam vraćen nazad. Sa sedam sam počeo da pušim, a sa osam sam počeo da prodajem drogu. Jedna starija osoba mi je rekla da nikad ne bi zaustavili klinca na biciklu i tako bih vozio okolo as loptom, a ispod bih imao drogu. Sa 11 sam visio sa mosta zbog nekog lika sa imanja pored. Odraslog čoveka“, rekao je Ali, a preneo Skaj Sport.

Njegovi problemi iz ranog odrastanja su napokon rešeni kad je bio udomljen. Tada su se stekli uslovi da postane fudbaler i da ne završi u svetu kriminala.

„Do 12. godine sam udomljen i od tada sam imao sjajnu porodicu“, kazao je Ali, koji je ove godine bio šest nedelja na rehabilitaciji zbog korišćenja tableta za spavanje i alkohola.

Ali je u karijeri igrao za MK Dons od 2011. do 2015, pa za Totenhem od 2015. do 2022. da bi kao pozajmljeni igrač Evertona prošlu sezonu proveo u Bešiktašu.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi