Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Fudbaleri Monaka slavili su veliku pobedu u derbiju 11. kola francuske Lige 1, kao domaćin protiv Pari Sen Žermena, 3:2 (0:2).

Činilo se da će favorizovani gosti iz Pariza lako doći do pobede, ali fudbal je još jednom pokazao koliko je nepredvidiv i da je bukvalno sve moguće.

PROČITAJTE JOŠ:

Prvo deo susreta obeležili su Kilijan Mbape i VAR, tačnije sudija Klermon Turpan, koji je na 0:2 poništio još dva pogotka timu trenera Tomasa Tuhela, tačnije Mojzeu Kenu i Kilijanu Mbapeu.

PROČITAJTE JOŠ: Mladenović za Nova.rs: Nemojte drvljem i kamenjem na nas

PSŽ je poveo u 25. minutu, Anhel di marija je proigrao Mbapea koji je utrčao pred gol i savladao golmana „kneževa“ Vita Manonea.

U 37. minutu Mbape je iskoristio jedanaesterac sa povisi na 0:2, da bi potom u 39. i 44. minutu VAR zbog ofsajda poništio pogotke Kena i Mbapea, iako je ostala dilema da li je sistem zaista bio u pravu, makar kod jednog gola.

U nastavku, sasvim druga slika – Kevin Foland je u 52. i 65. minutu bio oba puta na pravom mestu pred golom Pari Sen Žermena, nije mu bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

Konačno, u finišu, dosuđen je penal za Monako, a zbog povlačenja igrača sa leđa u kaznenom prostoru, isključen je Abdu Dijalo.

Iskusni Sesk Fabregas je bio precizan sa bele tačke i tako je doneo pobedu Monaku, koji sada ima 20 bodova, četiri manje od vodećeg PSŽ-a.

Ranije tokom dana Bordo je odneo bodove sa gostovanja Renu pogotkom Hatema Ben Arfe u 37. minutu.

Liga 1, 11. kolo

Petak

Ren – Bordo 0:1 (0:1)

(Ben Arfa 37)

Monako – PSŽ 3:2 (0:2)

(Foland 52, 65, Fabregas 84 -Mbape 25, 37)

Subota

Brest – Sent Etjen 17

Nedelja

Nant – Mec 13

Dižon – Lens 15

Monpelje – Strazbur 15

Rems – Nim 15

Anže – Lion 17

Lil – Lorijen 21

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar