Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Saga oko Lionela Mesija činila se završenom, preostalo je da bude završen Kopa Amerika kako bi Argentinac potpisao novi ugovor, čak je bilo poznato i koje dužine, ali je ipak negde "zapelo", pa će Mesi karijeru nastaviti na drugom mestu.

PROČITAJTE JOŠ...

Mesi je nakon više meseci neizvenosti načelno prihvatio ponudu tima iz Katalonije, ali prema pisanju španske Marke, nakon povratka u Španiju po završetku nastupa na šampionatu Amerike koji je završen trijumfom „gaučosa“ situacija je počela da se razvija u pravcu koji u Barseloni verovatno niko nije želeo.

Kako je preneo ovaj španski list, Mesi nije uspeo da se dogovori sa klubom jer smatra da je ekipa previše slaba.

No, sve to je bilo nezvanično, ali je sumnje otklonila sama Barselona:

„Poslednja vest: Leo Mesi neće nastaviti karijeru u Barseloni“, napisali su Katalonci na zvaničnom sajtu.

„Uprkos tome što su Lionel Mesi i Barselona iskazali nameru da potpišu novi ugovor, to se neće dogoditi zbog finansijskih i strukturalnih prepreka. Kao rezultat toga, Mesi neće ostati u Barseloni. Obe strane su iskazale duboko žaljenje jer želja kluba i igrača neće biti ispunjena“, navedeno je u saopštenju Barselone, koja je izrazila zahvalnost Argentincu zbog svega što je doneo klubu, i poželela mu mnogo sreće u njegovom ličnom i profesionalnom životu.

Mesi je u Barselonu stigao 2000. godine kao 13-godišnjak, i put ka prvom timu gradio od mlađih kategorija, zatim C tima, Barselonine B ekipe, te najzad prvog tima za koji je odigrao preko 800 utakmica u svim takmičenjima, a postigao više od 670 golova.

Mesi je sa Barselonom osvojio 10 titula prvaka Španije, četiri titule prvaka Evrope, tri puta je bio klupski šampion sveta, šest puta je poneo nagradu za najboljeg igrača sveta…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram