Svetsko prvenstvo, trofej; Foto: EPA-EFE/LESZEK SZYMANSKI

Skandal na pomolu

Meksička televizija “Azteca Deportes” objavila je da je FIFA odlučila da će Ekvador biti izbačen sa ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Televizija se pozvala na advokata Fudbalskog saveza Čilea, koji je i zahtevao istragu zbog nastupa Bajrona Kastilja, fudbalera Ekvadora, koji je navodno lažirao dokumenta.

Čileanci navodno imaju i dokaze da je Kastiljo u kvalifikacijama za Mundijal igrao za Ekvador sa lažnim pasošem, a pominjalo se i to da mu ni datum rođena u dokumentima nije ispravan.

Eduardo Karleco, advokat, tvrdi da u ekvadorskim registrima uopšte nema otisaka prstiju od Kastilja, te da je on rođen u Kolumbiji.

„Roditelji Bajrona Kastilja su rođeni u Tumaku u Kolumbiji. Bajron je rođen u Tumaku i tamo je i kršten. Ne postoji nikakav dokaz da on ima bilo kakve veze s Ekvadorom i dokazi su vrlo jasni“, rekao je Karleco.

“Azteca Deportes” piše da je FIFA odluku već praktično donela i da će Ekvador biti izbačen sa Svetskog prvenstva, odnosno da će se utakmice u kojima je nastupio Kastiljo biti registrovane rezultatom 3:0 za protivnike.

Ekvador je kvalifikacije završio kao četvrti, Peru kao peti, Kolumbija kao šesta i Čile kao sedmi, ali s obzirom da je Kastiljo igrao samo protiv Čilea, ta reprezentacija će dobiti novih šest bodova i skočiće na četvrto mesto.

U toj situaciji Peru bi i dalje igrao dodatne kvalifikacije (13. juna protiv Australije), a Ekvador bi završio na poslednjem mestu.

Iako se nagađalo da bi u ovom raspletu na SP ni kriva ni dužna mogla otići Italija, južnoamerički izvori tvrde da se to neće dogoditi.

Konačna odluka biće objavljena u petak.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar