Foto: EPA-EFE/Chrstine Olsson SWEDEN OUT

Sven-Goran Erikson će biti deo trenerskog tima legendi Liverpula kada budu domaćini humanitarne utakmice protiv Ajaks legendi na Enfildu 23. marta, saopštio je engleski velikan nakon što je smrtno bolesni Šveđanin otkrio da želi da upravlja klubom.

Erikson koji ima 76 gofina, radio je kao selektor Engleske i takođe trenirao Mančester Siti, Benfiku i Romu, rekao je u januaru da mu je dijagnostikovan rak pankreasa i da mu je godina života u „najboljem scenariju“.

Kasnije je otkrio da su on i njegov otac bili navijači Liverpula i da je oduvek želeo da upravlja klubom.

PROČITAJTE JOŠ

„Erikson će se pridružiti grupi velikana Crvenih, uključujući Iana Raša, Džona Barnsa i Džona Oldridža na godišnjoj dobrotvornoj utakmici LFC fondacije“, navodi se u saopštenju Liverpula u utorak.

„Svi koji su povezani sa klubom i LFC fondacijom se raduju što će poželeti dobrodošlicu navijaču Liverpoula Svenu i njegovoj porodici na Enfildu i videti ga na terenu tog dana za fantastičnu priliku za prikupljanje sredstava“.

Jerži Dudek, Sander Vesterveld, Martin Škrtel, Fabio Aurelio, Gregori Vignal, Džibril Sise i Rajan Babel su među prvim potvrđenim igračima.

Liverpul je rekao da će sav prihod prikupljen od utakmice podržati rad LFC fondacije i njenih dobrotvornih partnera.

Erikson je bio trener koji je odigrao ključnu u logu u karijeri Siniše Mihajlovića jer je on bio taj koji ga je od veziste prekomandovao na defanzivca

„Imao sam Mihajlovića u Sampdoriji i doveo sam ga iz Sampe u Lacio. Bio je levo krilo. Uvek sam mu pričao: Siniša, ti nisi krilo, ti si odbrambeni igrač. I uvek mi je odgovarao: Ne, ne, ja sam krilo, drugi napadač. Ali posle nekog vremena sam ga ubedio da igra štopera i postao je jedan od najboljih na svetu. I kad pričamo o tome ko ima najbolju tehniku u odbrani, on je sigurno imao bar najbolju levicu na planeti“.

Njih dovjica su ostali u kontaktu i kada se Mihajloviću vratila leukemija koju nažalost nije uspeo da pobedi.

BONUS VIDEO Ekong, najbolji igrač Kupa afričkih nacija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar