Slobodan Rajčević, Foto: Starsport

Slobodan Rajčević, reprezentativac Srbije u futsalu upisaće se u istoriju ovog sporta.

On će na narednom Evropskom prvenstvu u Holandiji učestvovati šesti put i time postati rekorde.

„Pamtim moje prvo učešće, Portugal i Porto 2007. godine, kada sam bio praktično najmlađi u našem sastavu, a pored sebe imao futsal veličine kao što su Rajić, Perić. Igrao sam i sa Bojanom Pavićevićem, direktorom futsal selekcije, mnogim našim velikim igračima. Dugo se Prvenstvo Evrope igralo na dve godine, tek od 2017/18 godine se prešlo na svake četiri. Šta pamtim iz tog perioda? Himnu. Nije fraza, zaista poseban osećaj, emocija. Meni je to značilo. Igrao sam tada samo meč protiv Ukrajine, prethodna dva sam presedeo na klupi“, rekao je za sajt FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu je u sećanju posebno ostalo prvenstvo u Beogradu koje je održano 2016. godine.

„Menjao bih sva ostala prvenstva za UEFA Futsal EURO koji se održavao u Beogradu 2016 . Sve je bilo kao u snu, atmosfera, više od 12 hiljada ljudi u Areni, medijska pažnja, rezultat koji smo ostvarili. Voleo bih da to svako ko igra futsal doživi“, nastavio je Rajičević.

On nije siguran da li postoji još neki takav igrač u svetu.

„Nisam siguran, možda Ortiz iz Španije koji se takođe kao jako mlad priključio najboljoj reprezentaciji. Zista nemam tačan podatak“, rekao je Rajičević.

Među 16 učesnika Prvenstva Evrope nalaze se čak četiri selekcije sa prostora bivše Jugoslavije što nije mala stvar ako se zna da mnoge druge reprezentacije imaju u svojim redovima veliki broj stranaca?

„Na Balkanu je uvek bilo talenata, problem je što gradovi i sponzori nemaju malo više sluha za futsal. Za njih je to kao amaterski sport i ne vide veće ulaganje, a mi smo zemlja i region koji ima veliki broj talentovanih igrača. I ja sam ponosan na činjenicu da samo domaći igrači nastupaju za najbolji nacionalni tim. Zašto bi igrač sa stranim pasošem, uz svo poštovanje njegovih kvaliteta, zauzimao mesto nekom našem talentovanom igraču“, jaže Rajčević za FSS.

BONUS VIDEO Najbolji golovi Bundeslige u decembru 2021.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar