Slavoljub Muslin Foto:Nemanja Jovanović

Zahuktavaju se priče oko toga ko će biti predsednik FSS

Bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin podržao je Nemanju Vidića koji se kandidovao za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Izbori su zakazani za 14. mart, a Vidićev glavni protivkandidat trebalo bi da bude Branislav Nedimović, koji je igrao samo amaterski fudbal.

„Malo je nelogično da lobiram za čoveka koji je toliko dao srpskom fudbalu i dokazao se nebrojeno puta van njega. Nemanja Vidić je zvanični kandidat za predsednika FSS i ja mu dajem punu podršku pred Izbornu skupštinu 14. mara“, rekao je Muslin za „Večernje novosti“.

PROČITAJTE JOŠ:

Muslin je sa reprezentacijom Srbije izborio plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, ali je sklonjen sa mesta selektora, jer se nije najbolje slagao sa tadašnjim rukovodstvom FSS.

„Svako ko je danas dobronameran i želi dobro srpskom fudbalu složiće se sa mnom da je Vidić najbollji kandidat. Ima želju, verujem da ima i jasan plan, ali ono što me najviše raduje ima iskrenu podršku nekadašnjih saigrača, trenera, ali i fudbalskih veličina iz drugih klubova. Jednostavno je, o fudbalu bi morali da brinu stručni, fudbalski ljudi“.

Vidić je odbio podršku od mnogih igrača i ternera, a u prvi plan se treba istaći da su na njegovu stranu stali Vladimir Stojković, Gordan Petrić, Aleksandar Stanojević…

„Ja na stvari oko Nemanje gledam ovako: i da se nije kandidovao za predsednika fudbalska Srbija bi trebalo da ga zamoli da preuzme tu funkciju. Potpuno je ostvaren porodičan čovek… U fudbalu je postigao sve što jedan igrač može da poželi. Aposlutno je ekonomski nezavisan i nema nijednu prepreku da brine o budućnosti srpskog fudbala“, zaključio je Muslin.

BONUS VIDEO Nemanja Vidić: „Dosta više“