Jokanović
Foto: EPA/FERNANDO VELUDO

Slaviša Jokanović, trener Al Garafe iz Katara, oprostio se od Radomira Antića, fudbalskog učitelja koji mu je u životu bio mnogo više od trenera, pa čak i prijatelja.

„Hvala što ste čuvali mene i moju familiju. Nedostajaćeš nam, Mister“, napisao je fudbalski trener na Tviteru.

Jokanovića za Antića veže mnogo više od profesionalnog odnosa i fudbalske saradnje. Tokom perioda koji su proveli u Ovijedu, legendarni strateg postavio se prema tadašnjem igraču kao oslonac, pokazavši ljudsku veličinu i zaduživši bivšeg veznog igrača za ceo život.

PROČITAJTE JOŠ

O međusobnom odnosu Jokanović je neretko govorio ne skrivajući zahvalnost.

„On me je doveo u Ovijedo. Porodica mi živi u Madridu, blizu smo jedni drugih. I kada god nemam posla, onda smo u stalnom dnevnom kontaktu s njim. Posećujem ga kod kuće pošto on gleda 700 utakmica nedeljno. Verovatno čovek nije pogledao nijedan film. Jer kad god uđete u njegov dom, uvek gleda fudbal. A ja sam ušao u njegovu kuću preko 1.000 puta i uvek je tako bilo“, rekao je trener Al Garafe 2018. godine za MOZZART sport.

Antić je po odlasku iz Ovijeda preuzeo Atletiko iz Madrida sa kojim je osvojiop duplu krunu, a tada je govorio da mu je za evropski tron nedostajao samo Slaviša Jokanović na poziciji defanzivnog veznog igrača.

„Radomir je čovek kojeg mnogo cenim i koji je uvek tu bio za mene. I profesionalno, i privatno. Vrlo bitna osoba u mom životu. Sarađivao sam s mnogo trenera i video mnogo različitih pristupa fudbalu i od svih stručnjaka sam najviše vremena proveo s Radomirom. Najviše puta sam sa njim diskutovao o fudbalu. O problemima i rešenjima. Od njega može mnogo da se nauči“, rekao je pre dve godine, tokom mandata na klupi Fulama, Slaviša Jokanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram