Stiven Džerard
Foto: EPA-EFE/Ian McNicol / POOL

U subotu, 31. jula, počinje škotska liga u fudbalu. Meč na otvaranju odigraće prošlogodišnji prvak, ekipa Rendžersa, koja će igrati protiv Livingstona, koji je bio šesti na tabeli.

Najveći rival čete trenera Stivena Džerarda, ekipa Seltika, igraće takođe u subotu (21), a protivnik će mu biti Harts, koji je povratnik u prvu ligu.

PROČITAJTE JOŠ...

Rendžers je prošle sezone osvojio 55. titulu, dok ih Seltik ima nešto manje (51). „Policajci“ sledeće nedelje igraju i protiv Malmea u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je Seltik ispao od Midjilanda nakon produžetaka.

Činjenice su da je Rendžers na papiru i ove sezone jači. Zvezda tima je svakako desni bek Tavernije, koji često postiže i golove, što iz prekida što iz igre, a najveće pojačanje „plavih“ je Džon Lundstram. On je pojačao sredinu terena, a došao je iz Šefilda, koji je ispao iz engleske Premijer lige.

Što se Seltika tiče, on se nije posebno pojačao u prelaznom roku. Možda i najveće pojačanje je Kjogo Furuhaši, koji je tresao mreže u japanskoj ligi prošle sezone, međutim, ovo je malo veći nivo fudbala. Pored njega od napadača stigao je još i Liel Abada, kojii je nastupao u izraelskom šampionatu.

Najveći konkurenti za sam vrh tabele biće Aberdin i Hibernijan, koji su i prošle sezone bili i vrhu i na taj način izborili kvalifikacije za Ligu konferencija.

ŠKOTSKA LIGA, 1. KOLO:

Subota:

Rendžers – Livingston 14.30

Dandi – Sent Miren 16.00

Ros Kauntri – Sent Džonston 16.00

Harts – Seltik 21.00

Nedelja:

Aberdin – Dandi Junajted 16.00

Madervil – Hibernian 17.30

(O. Mijušković)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar