Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Bivši fubaler Mančester junajteda, Pol Skols, kaže da je Portugalac Bruno Fernandeš igrač koji je nedostajao "crvenim đavolima" i da će tamo postići veliki uspeh.

Fernandeš je u januaru stigao na „Teatar snova“ iz redova Sportinga iz Lisabona i na devet utakmica ostvario učinak od četiri gola i tri asistencije, ali što je važnije, pokrenuo je celu ekipu.

Tim Olea Gunara Solskjera je bio u nizu od 11 utakmica bez poraza, osam pobeda i tri remija, ali onda je došao prekid sezone usled pandemije koronavirusa.

Skols kaže da mu se veoma dopadaju osobine Fernandeša kao fudbalera, posebno to što je već na startu karijere u Mančester junajtedu pokazao liderske sklonosti.

„Kad ga gledate, uopšte ne deluje kao da je centralni vezni igrač. Uvek deluje kao igrač koji igra između veznog reda i napada i kao neko na poziciji ‘desetke’. Sjajan je na lopti, ima to nešto u sebi što je Junajtedu nedostajalo. Njima je falio taj kvalitet među igračima sredine i napada. Jako je kvalitetan, hrani loptama saigrače i poseduje odličan udarac“, primetio je Skols.

PROČITAJTE JOŠ:

Zanimljivo je da ga je Skols uporedio sa nekim bivšim legendama Junajteda, poput Erika Kantone.

„Deluje kao pravi lider. Da li može da igra kada su dvojica u sredini, to ćemo videti. Za sada je prava ‘desetka’, nešto kao Erik Kantona, Dvajt Jork, Tedi Šeringem. On ume i da predribla igrače, brz je, ima veštine. Neko sa takvim talentom je silno nedostajao na Old Trafordu“, dodao je bivši reprezenzativac Engleske.

On je takođe rekao i da je zažalio zbog odluke da se u 29. godini povuče iz reprezentacije Engleske.

„Tada sam imao mladu porodicu i bilo mi je nezgodno da na deset i više dana napuštam Englesku. Znam da se mnogo govorilo o tome da mi je smetalo da igram više po levoj strani, ali to nije bio problem. Moja forma u poslednjih 20 ili 30 utakmica nije bila tako dobra, a u Džerardu i Lampardu smo imali dva centralna igrača vrhunske klase. Igrao sam i u Junajtedu često s te leve strane i bio vrlo uspešan, ali to nije bio razlog što sam prekinuo da igram za Englesku. Bio je to lični izbor. Žalim što sam se tako rano povukao. Moj fudbal se posle toga promenio u Junajtedu. Bio sam igrač od kog se očekivalo da postiže golove i u dresu Engleske, po tome mi se sudilo“, zaključio je Skols.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram