Luis Felipe Skolari, Foto: EPA-EFE/DIEGO PARES

Luis Felipe Skolari, brazilski fudbalski trener i nekadašnji selektor Portugala kaže da su Portugalci sada favoriti da odu na Mundijal iz svoje grupe.

Portugalci u četvrtak uveče igraju najpre protiv Iraca, a onda u nedelju i protiv Srbije (20.45) za direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Imaju bod manje od Srbije, pa će morati da pobede Irsku i odigraju bar nerešeno sa „Orlovima“, da bi se plasirali u Katar sa prvog mesta.

Ipak, Skolari ne vidi Portugalce u najužem krugu favorita da se okite titulom prvaka sveta u Kataru.

„Verujem da će se Portugal kvalifikovati. Ali kada je reč o njima kao kandidatima za titulu, tu imam neke sumnje. Ima četiri, ili pet zemalja koje imaju bolje tehničke uslove i verovatno će imati i bolje timove od Portugala“, rekao je Skolari za Renasensu.

Za Bola Branku je naveo da će sve zavisiti od toga kako će tim Fernanda Santoša igrati.

„Ima još eliminacionih utakmica i ako mi, kad kažem ‘mi’, mislim Portugal, imamo svoj dan i igramo dobro, onda možemo da izbacimo i velike protivnike. Za početak mislim da ćemo se kvalifikovati. Verujem i da će Mundijal biti uspešan“, rekao je Skolari.

Gledajte Srbiju uz SBB i EON pakete

Utakmice Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine mogu da gledaju svi SBB korisnici, na EON, TotalTV i D3 platformama, a mogu da se prate i ako niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže. Dakle, preko bilo kog interneta (PROMO)

Skolari je vodio Portugalce od 2003. do 2008. godine, a tokom njegovog mandata, taj nacionalni tim je stigao do finala Evropskog prvenstva 2004. kada je izgubio od Grčke u finalu.

Dve godine posle toga, na Mundijalu u Nemačkoj, Portugalci su bili četvrti. Skolari je sa Brazilom bio prvak sveta 2002. godine, a danas ima 73 godine i slobodan je trener.

BONUS VIDEO: Porodica peva i plače posle priče Đurovskog, na komemoraciji Marinku Rokviću

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare